Уродженцю Одеси можуть дати довічне за державну зраду

Уродженцю Одеси можуть дати довічне за державну зраду

Служба безпеки України оголосила підозру в державній зраді в умовах війни уродженцю Одеси Михайлу Райчеву. Про це повідомляє інформаційне агентство «Юг.Today» з посиланням на
видання «Судовий репортер».

За інформацією, опублікованою на сайті Генерального прокурора, за невстановлених обставин Райчев познайомився із громадянкою росії Марією Горшковою. Жінка, листуючись у Telegram, збирала інформацію про військові частини, військові заводи, об’єкти критичної інфраструктури у місті Одеса та Одеській області для передачі цих даних спецслужбам
держави-агресора.

Маючи проросійську позицію і бажаючи допомогти окупантам, Райчев відображав на Google maps координати складів паливно-мастильних матеріалів Військово-морських сил України, місця розташування складів Південного оперативного командування і контрольно-пропускного пункту окружних складів. Ці дані він переслав росіянці Марії 26 травня у Telegram. 

Крім того, Райчев повідомив жінці, що особа на ім’я «Николай» також може бути корисна, оскільки знає всю схему укріплень
і фортифікаційних споруд міста Одеса.

30 травня чоловік передав точки-координати розташування військової частини секретного урядового зв’язку.

22 червня підозрюваний надіслав Горшковій скриншот із Google maps, позначивши білим кольором парк, в якому перебуває танкова дивізія ЗСУ.

13 липня передав контактний номер начальника обласного військового комісаріату. 12 серпня Райчев повідомив росіянці маршрут відремонтованої техніки ЗСУ з міста Варна, Болгарія.

26 вересня чоловік
переслав координати розташування і точні адреси будівель Управління СБУ в Одеській області.

1 жовтня Райчев також передав Горшковій інформацію про знаходження Одеського автомобільного ремонтного заводу, зазначивши, що він є військовим об’єктом, а також координати військової прокуратури Одеського гарнізону.

Підозрюваний не затриманий і підозру йому оголошено заочно. За державну зраду в умовах воєнного стану йому загрожує 15 років позбавлення волі або довічно.

Підготувала
Діана ГЕРГІНОВА

Схожі новини