Одеську районну раду першою в Україні відзначили на рівні Ради Європи

У Стразбурзі в рамках 43-ї пленарної сесії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Одеська районна рада отримала відзнаку за активну роль у розвитку місцевої демократії в Європі. Це перша районна рада України, яка відзначена на такому високому рівні.

Голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко зазначив, що ця відзнака є результатом дворічної системної роботи та активної
співпраці з міжнародними партнерами, яка включала активну роботу на зовнішніх майданчиках, відповідні рішення на пленарних сесіях ради, постійне роз’яснення особливостей реформування місцевого самоврядування в Україні та організацію заходів, спрямованих на обмін досвідом щодо імплементації кращих європейських стандартів місцевого самоврядування.

photo_2022-11-08_10-53-09.jpgГолова Одеської районної ради
Віталій Барвіненко з відзнакою

Член Постійної комісії з питань міжрегіонального і міжнародного співробітництва, депутатка Одеської районної ради Інна Волкова, яка була присутня на врученні відзнаки у Постійному представництві України при Раді Європи, зазначила, що Одеська районна рада є форвардом у цьому напрямі, адже на своєму рівні є першим та єдиним членом Європейської асоціації місцевої демократії (ALDA) та членом Асамблеї європейських регіонів (AER). По суті, членство в цих двох
поважних організаціях та відзнака Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи говорить про визнання Одеського району складовою екосистеми європейського місцевого самоврядування і високих стандартів діяльності.

«Я вдячна нашим міжнародним партнерам з ALDA та AER за підтримку не тільки в напрямку розвитку місцевого самоврядування, а й за солідарність з Україною, підкріплену реальними діями та допомогою», – наголосила Інна Волкова.

У свою чергу, відповідаючи на запитання
журналіста про подальші плани, Віталій Барвіненко зазначив: «На цьому ми не зупиняємось і активно продовжуватимемо співпрацю з міжнародними партнерами. Наразі пріоритетним напрямком є робота в гуманітарній сфері та розбудова співпраці з іншими авторитетними європейськими інституціями».