В Одесі киянин ошукав декілька десятків людей

В Одесі викрили молодика, який ошукував людей за допомогою інтернету.

Так, чоловік, який останні пів року проживає в Одесі, створив на одному з популярних вебресурсів безліч оголошень щодо продажу різноманітних товарів та кур’єрських послуг. Спілкувався з потенційними клієнтами, він просив у них передоплату та відправляв їм реквізити банківської картки для сплати грошей, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов’язання. Коли ж довірливі люди висилали
зловмиснику кошти, він припиняв із ними зв’язок.

Під час слідства правоохоронці встановили, що один із таких потерпілих – 18-річний одесит, замовивши доставку продуктів, перерахував на рахунок «постачальника» три тисячі гривень. Так і не дочекавшись виконання послуги, юнак звернувся до поліції.

Співробітники управління протидії кіберзлочинам в Одеській області разом зі слідчими відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Суворовської
окружної прокуратури міста Одеси провели за місцем мешкання зловмисника санкціонований обшук і в якості речових доказів протиправної діяльності вилучили ноутбук, флеш-накопичувач, мобільні телефони та банківські картки.

Правоохоронці з’ясували, що киянин ошукав не один десяток людей. Інших потерпілих вони наразі встановлюють і просять громадян, які постраждали від протиправних дій зловмисника, звернутися з відповідною заявою до поліції.

Наразі триває досудове розслідування за ч. 3
ст. 190 Кримінального кодексу України. За шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, санкцією статті передбачене покарання від трьох до восьми років позбавлення волі.

Вкотре звертаємо увагу громадян на те, що не варто наперед сплачувати гроші за товар чи послуги.

Больше новостей на нашем телеграм-канале: https://t.me/volnorezodessa