«Українські Воєнні Історії»: бійці одеської тероборони знялися у фільмі

Проєктом зацікавився Голлівуд, в особі відомого в Україні сценариста та продюсера Адама Сігела.

Більш детальніше про роботу розповідає «Вечірній Київ».

«Українські Воєнні Історії» (Ukrainian War Stories) — антологія фільмів з хронометражем від 10 до 50 хвилин. Вони побудовані на реальних подіях, знімалися у місцях ведення реальних бойових дій та за участю дійсних військовослужбовців.

Фільмування проходили в Харківській, Київській та Одеській областях за участю 127 бригади ТрО ЗСУ (Харків), а також 122 та 126 бригад ТрО ЗСУ (Одеса). Під час знімання використовувалися бойові патрони, реальні міни, гранатомети, тротилові шашки, важка бронетехніка з дотриманням техніки безпеки та допомоги військових консультантів. Як локації для зйомок, використовувалися звільнені від ворога села, окопи, бліндажі та навіть мінні поля.

Задум проекту належить українському режисерові та
продюсеру Володимиру Нагорному, військовослужбовцю 122 бригади ТрО. Реалізацію проекту очолив полковник Олексій Дмитрашківський, голова служби зв’язків з громадськістю ТрО України. Він виконує у проекті роль продюсера. Копродюсером став Адам Сігел. Зараз він є посередником між творцями проєкту та американськими стрімінговими платформами для розміщення фільму та подальшого фінансування його виробництва.

З американського боку проєкт вже
отримав часткову підтримку USAID, а з українського — волонтерську та спонсорську допомогу від мережі заправок ОККО, компанії з прокату знімального обладнання «Фрейм — Рентал», продюсерського центру «UP Hub» та приватних осіб. Зйомки першого фільму антології «Фільм перший: солдатські байки» відбулись на ґрунті матеріалу, зібраного військовим кореспондентом Георгієм Ак-Мурзою (Одеса).

Презентація фільму «Українські Воєнні Історії» відбудеться в Києві, у понеділок, 31 жовтня,
о 17:00.

Раніше на  USIonline.com —

Бачення метелика: серед переможців ОМКФ-2022 фільм одеського
режисера

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram, дивіться на
Youtube.