«Україна з любов’ю»: одеські поети презентують збірку і збирають гроші на пораненого бійця

Цій проект організатори назвали «лагідною українізацію» — одеським поетам та письменникам, які раніше були російськомовними, запропонували написати вперше твори українською. Результатом стала збірка, яку презентують 13 листопада. 

Про це організатори розповіли на брифінгу.  Збірник «Україна з любов’ю» презентують 13 листопаду в 17:00 в арт-холлі «Міністеріум» на Гоголя,12

На презентацію книги організатори запрошують усіх охочих та дуже будуть раді музикантам і
літераторам, які пишуть українською мовою або хочуть перейти на державну. Адже і в цій книзі 27 авторів вперше презентували свої твори українською мовою.

Ми запрошуємо приєднатися до цього проекту. Я сам 40 років розмовляв переважно російською, а рік тому перевів на українську всі гаджети та почав розмовляти українською. Тож ми запропонували одеським поетам та письменникам вперше написати українською новели та вірші. Це наш культурний фронт, – розповів актор і режисер
Анатолій Головань.

На презентації книги волонтери БФ «Світлі серця» будуть збирати гроші на пораненого військового.

Ми робимо благодійні івенти кожні два тижні. Організовуємо концерти, поетичні вечори. Ми допомагаємо адресно – воїнам ЗСУ, літнім людям. На презентації книги будемо збирати донати на мого знайомого Віталія, який постраждав на фронті і зараз знаходиться в реанімації,– додав Головань.

Раніше
на  USIonline.com —

Культурне військо. Про мову, вірші та ясність. Інтерв’ю з поетом Едгаром Вінницьким

Читайте нас у
Facebook, Telegram та Instagram, дивіться на Youtube.