Війна триває: в Одесі відкрили фотовиставку, присвячену журналістам на війні

Фотовиставка The War Is Not Over Yet (Війна ще не закінчилася) відкрилася 19 жовтня у Міському саду в Одесі. 

Як повідомив Регіональний представник Інституту масової інформації Павло Колотвін, виставка присвячена журналістам та журналісткам, які загинули, були поранені, опинились під обстрілами, у полоні або зазнали переслідувань від початку повномасштабного вторгнення.

«Ми хочемо показати, що дуже важливий
компонент, окрім фізичної агресії — інформаційний фронт, який відчайдушно тримають українські журналісти та наші іноземні партнери. Цей фронт тримати не легко, журналісти бувають на першій лінії оборони й у тилу. Це вкрай необхідно, тому що людям потрібно отримувати адекватну інформацію», — наголосив Павло Колотвін. 

За даними Інституту масової інформації, станом на 14 жовтня 2022 року від рук росіян
загинули 40 українських і закордонних журналістів. Серед них:

8 – під час виконання професійних обовʼязків;19 – захищаючи Україну в лавах Збройних сил;13 – внаслідок російських обстрілів та катувань.

Виставка триватиме орієнтовано до 24 листопада, але логістика наразі розробляється,
тож виставка вочевидь може стати подорожуючою.

Раніше Інститут масової інформації повідомляв, що зареєстрував у вересні 19 злочинів проти свободи слова в Україні, 14 з яких вчинила росія проти медіа і журналістів на українській території. 

У серпні  Інститут масової інформації, повідомив, що за пів року повномасштабної війни росія скоїла 435 злочинів проти
журналістів та медіа в Україні. 

На початку липня Національна спілка журналістів України започаткувала Фонд підтримки українських медіа. Він покликаний сприяти економічному розвиткові медіа різних масштабів і напрямків.

інше

You control прозоро
пресс-рум КВУ
ЦПР