Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 4 листопада

В Одеській області ніч з 3 на 4 листопада пройшла під сигнал нетривалої повітряної тривоги, але, на щастя, без обстрілів.  Ситуація на Одещині повністю контрольована. Але рівень загрози ворожих ракетно-дронових ударів по території регіону залишається дуже високим.

Про це сьогодні, 4 листопада,
розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

За даними Оперативного командування «Південь», у Чорному морі  угруповання ворожого флоту складається з семи бойових кораблів, але жодного боєздатного ракетоносія для бойового чергування
не знайшлось. Однак обстановка, зокрема і в розстановці сил в морі, може змінитися дуже швидко, як і статися пуск ракет.

Попри всі ворожі загрози в Чорному морі функціонування зернових коридорів продовжується за планом Стамбульського координаційного центру.

В ОК «Південь» також поділилися успіхами на Південному напрямку фронту за минулу добу.

Так, авіацією Збройних Сил України нанесено чотири удари по системах протиповітряної оборони та скупченню ворожої техніки, зокрема у
критому ангарі. Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 167 вогневих завдань по пунктах базування, логістичних об’єктах та транспортних артеріях на тимчасово окупованій території.

Знищено 32 рашисти, танк та дев’ять одиниць іншої авто-бронетехніки. В Баштанському районі, поблизу Снігурівки, ліквідовано два склади з боєприпасами.

«Не нехтуйте попередженнями про ракетну небезпеку, сигналами повітряних тривог.

Ворог продовжує погрози та шантаж ударами
по критичній інфраструктурі. Імовірність застосування дронів-камікадзе також на досить високому рівні.

Намагайтеся ощадливо ставитись до енергоресурсів, не перевантажуючи системи комунікацій та регулюючи споживання.

Не сповіщайте навіть позитивні, на ваш погляд, новини про дії наших підрозділів. Передчасний виток інформації може вартувати життя як воїнам-визволителям, так і мирним мешканцям тих населених пунктів, де триває військова операція.

Не
піддавайтеся на провокації, пам’ятайте, що паніка – зброя ворога», – наголошують військові.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ілюстративне

Схожі новини