В Естонії тривають одеські літературні дні

З 2 по 12 листопада в Естонії відбуваються одеські літературні дні, в рамках яких проводяться зустрічі з письменниками Одеси та презентації їхніх книг.

Захід організовано у рамках співпраці міст-побратимів Одеси та Таллінна, а також літературних міст ЮНЕСКО — Одеси та Тарту, інформує офіційний сайт Одеської міськради.

Літературні дні Одеси в Естонії стартували з музею Лідії Койдули до Пярни. Тут пройшли презентація збірки дитячих письменників Одеси «Барабулька» та виставка персонажів із книг дитячих письменників.

Нові книги презентувала голова секції дитячих письменників Одеси, член Національної спілки письменників України Інна Іщук.

У літературному місті ЮНЕСКО Тарту було
організовано одеський вечір української культури. Захід проходив у лютеранській парафії для українців, які змушені були залишити свої міста та села у пошуках притулку в Європі. На вечорі лунали українські пісні, гостей частували одеськими стравами.

Крім того, відбулися зустрічі з естонською письменницею Лооне Отс та редактором естонського журналу «ТАНЕКЕ» Ілоною
Марцін. Також одесити та бібліотекарі Таллінна обговорили можливості проведення круглих столів з одеськими бібліотеками та подальші плани щодо зміцнення літературного мосту дружби між Естонією та Україною.