У громаді Ізмаїльщини затвердили вартість навчання дітей у музичній школі

У громаді Ізмаїльщини затвердили вартість навчання дітей у музичній школі

У кінці вересня виконком Вилківської міської ради Ізмаїльського району затвердив розмір щомісячної плати за навчання в місцевій дитячій музичній школі на 2022-2023 навчальний рік. Про це
йдеться у відповідному рішенні виконавчого комітету, передає інформаційна агенція  «Юг.Today».

Так, батькам учнів, що навчаються в класі фортепіано, доведеться платити 220 грн щомісяця, в класі образотворчого мистецтва – аналогічну суму, в класах скрипки, баяна та акордеона – 170 грн.

Слід зазначити, що право на безоплатне навчання у Вилківській дитячій
музичній школі мають такі категорії учнів:

діти із багатодітних сімей, діти із малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;діти, батьки яких є (були) учасниками проведення антитерористичної операції;діти, батьки яких загинули (померли) під час проведення антитерористичної операції;діти, батьки яких є (були) учасниками бойових дій у період воєнного стану;діти, батьки яких загинули (померли)
внаслідок бойових дій у період воєнного стану;діти осіб, зниклих безвісті за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень.

Додамо, що у зв’язку з децентралізацією та утворенням Вилківської громади у 2018 році сталася реорганізація філії Кілійської дитячої музичної школи у місті Вилкове.

Вилківська дитяча музична школа наразі є єдиною на території громади. Вона розташована в будівлі, переробленій та пристосованій для роботи закладу позашкільної освіти.

Біля
будівлі школи знаходяться підсобні приміщення для зберігання вугілля та дров. У закладі вбиральня вулична, наявне пічне опалення. Школа має всі необхідні приміщення для фахових занять: затишні, добре оформлені і оснащені інструментами класні кімнати. Під зал пристосовано відносно великий клас.

У липні-серпні 2019 року був проведений капітальний ремонт закладу позашкільної освіти: повністю перекрито дах, замінені усі вікна, зроблена підлога в частині приміщень.

У минулому навчальному
році школу закінчили сім учнів – чотири музиканти (фортепіано) та три вихованця класу образотворчого мистецтва. Четверо учнів получили подяку за відмінне навчання.

Затверджений контингент вихованців закладу позашкільної освіти на 2021-2022 н. р. складав 77 дітей.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – Вилківська міська рада, 2019 рік

Схожі новини