В Болграді винуватці в знищенні дерева відшкодували збитки в двократному розмірі

В Болграді винуватці в знищенні дерева відшкодували збитки в двократному розмірі

Цієї осені на вулицях Болграда почали з’являтися нові багаторічні насадження, зокрема хвойні кущі та дерева. Про це
розповідає на своїй сторінці в Фейсбук Болградська міська рада, передає інформаційне агентство «Юг.Today».

Роботи з озеленення проводяться співробітниками КП «Горводоканал» під чуйним керівництвом та за безпосередньої участі майстра садово-паркового та ландшафтного будівництва Людмили Лєсникової.

Фахівчиня працює у комунальному підприємстві тільки два місяці. Проте за цей, здавалося, нетривалий час у місті справді зроблено чимало. Висаджена алея ялівців на центральній площі (біля колишнього медсанбату), разюче перетворена територія входу на центральну алею з боку ринку. Тут видалили старі пні, вилучили з землі бетонні брили, переорали землю, очистили стовбури старих туй від вікового вапна та висадили хвойники. Роботи з облаштування цього міні-скверика ще продовжуються.

Хвойні алеї з’явилися і по обидва боки зали «Кришталь» у самому серці міста, а ще нове життя отримала клумба біля входу до будівлі Горводоканалу.

«І все це всупереч скептикам та вандалам, які, на жаль, є і в нашому місті», – кажуть у міськраді.

Нагадаємо, що два тижні тому з щойно висадженої на центральній площі алеї ялівців хтось украв один кущ. На жаль,
встановити зловмисника не вдалося.

Натомість встановили особистості тих, хто нещадно зламав берізку поруч із пам’ятником Болгарським ополченцям. Ними виявилися малолітні діти. Їхні батьки вибачилися і відшкодували збитки, придбавши відразу два саджанці дерев. Висадили березки працівники з благоустрою КП «Горводоканал».

«Не залишайте дітей без нагляду, вчіть дбайливо ставитися до навколишнього середовища. А ми йдемо далі, не сумуємо і віримо у краще», – звернулася до
містян Людмила Лєснікова.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Схожі новини