Разом з окупантами мешканців Херсонщини катував колишній український міліціонер: ним займається одеська прокуратура (фото)

Екс-співробітнику донецького обласного управління МВС заочно повідомили про підозру у державній зраді та порушенні законів та звичаїв війни.

Про це розповіли в Одеській обласній прокуратурі.

Міліціонер служив у Маріуполі, а у 2014 році звільнився з правоохоронних органів. Після початку повномасштабної війни він приєднався до окупаційних військ і,
разом з російськими військовими, приїхав на Херсонщину. Там окупанти призначили його «комендантом гарнізону» смт Лазурне Скадовського району.

«Комендатурі» підпорядковувалося не тільки Лазурне, але й населені пункти Приморське, Круглоозерка, Залізний Порт, а також територія Чорноморського біосферного заповідника. Зрадник намагався схилити до співпраці з ворогом українських чиновників, які лишилися на тимчасово окупованій території. Разом з російськими військовими, поліцейськими та
співробітниками спецслужб він катував і залякував людей, незаконно захоплював нерухомість. Наприклад, на початку квітня «комендант» разом з російськими вояками затримав голову однієї з селищних рад і місцевого підприємця. У них вимагали інформацію щодо активістів та просто мешканців з проукраїнськими поглядами. Тривалий час чоловіків утримували в підвалі пансіонату, де систематично били, погрожували розправою та здійснювали постріли над головою, імітуючи страту.

Досудове розслідування
справи зрадника здійснюють слідчі одеського управління СБУ, а про підозру повідомила одеська прокуратура.

Раніше
на USIonline.com —

На Одещині затримали зрадника, який наводив ворожі дрони-камікадзе на область (фото)

Читайте нас у
Facebook, Telegram та Instagram, дивіться на Youtube.