Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 1 листопада

В Одеській області ніч з 31 жовтня на 1 листопада пройшла без сигналів повітряної тривоги та, на щастя, без обстрілів. Ворог продовжує застосовувати високоточні ракети різних систем, ударні дрони та інші засоби вогневого ураження по об’єктах критичної інфраструктури, тому ці загрози для Одещини
залишаються актуальними. Таким чином, у будь-який момент мешканцям регіону варто адекватно реагувати на сигнали ракетної небезпеки.

Про це сьогодні, 1 листопада, розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

За даними Оперативного
командування «Південь»,  у готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває одни носій високоточних крилатих ракет, споряджений вісьмома «Калібрами». Загальна чисельність угруповання ворога становить сім кораблів та катерів, які продовжують маневрування уздовж південного узбережжя Криму.

В ОК «Південь» також поділилися успіхами на Південному напрямку фронту за минулу добу.

Так, надвечір силами протиповітряної оборони у небі над Бериславським
районом Херсонщини знищено два ворожих ударних гелікоптера Ка-52 «Алігатор».  Армійської авіацією Збройних Сил України було влучно атаковано скупчення особового складу окупантів на опорному пункті противника в районі Снігурівки на Миколаївщині. Артилеристи та ракетники протягом дня завдавали ударів по позиціях ворога та районах зосередження його сил. Виконано близько 180 вогневих
завдань.

Вороже військо зменшилось на 21 рашиста. «Демілітаризовано» одну військову автівку та міномет. Решта втрат ворога дорозвідуються.

 «Залишайтесь свідомими та пильними, із зрозумінням ставтесь до обмежень в рамках правового режиму воєнного стану, дотримуйтесь встановленого порядку і довіряйте силам оборони.

Продовжуйте виконувати алгоритм дій за сигналами повітряної тривоги та ракетної небезпеки, не забувайте про правила двох стін та
необхідності перебувати в укриттях під час небезпеки», – звернулися до жителів південних регіонів України військові.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ілюстративне

Схожі новини