Еко-активність мешканців не припиняє дивувати: в селі Ізмаїльщини облаштували нову зону відпочинку

Еко-активність мешканців не припиняє дивувати: в селі Ізмаїльщини облаштували нову зону відпочинку

Вчора, 10 листопада, в селі Ларжанка Саф’янівської громади Ізмаїльського району пройшла чергова еко-акція, під час якої місцеві мешканці облаштували нове місце відпочинку на березі
річки. Про це повідомила прес-служба громадської організації «Регіональний аналітичний центр», інформує ІА  «Юг. Today».

Учасники заходу з благоустрою прибрали територію на березі річки, викосили сухостій, встановили нові лавки, пофарбували вже наявні місця відпочинку.

Організатори еко-акції запевняють, що активісти зовсім не відчули втоми, бо робили все гуртом, розділивши навантаження.


«Настрій від виконаної роботи закріпили смачними бутербродами, пиріжками та солодким чаєм. Ніхто не відчув холоду чи голоду. А під час перекусу говорили про нові плани та ідеї для добробуту громади», – підкреслили учасники екологічного заходу.

Варто зазначити, що акція з благоустрою території для відпочинку стала можливою дякуючи
співпраці громадської організації «Регіональний аналітичний центр», Простору розвитку UA та Саф’янівської сільської ради в межах проєкту «РАЦ Центр розвитку для зміцнення згуртованості громад на півдні Одещини», що реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

«Дякуємо кожному, хто долучився! Відчуваємо вашу підтримку та дуже сподіваємось, що місцеві жителі та гості села будуть берегти місце відпочинку в чистоті та порядку»,– зазначають
організатори акції.

Нагадаємо, що 3 листопада в селі Ларжанка також був закладений ботанічний сад на занедбаній земельній ділянці площею більше одного гектара, що знаходиться на території місцевої школи. Ініціативна група із майже 150 місцевих мешканців, серед яких працівники старостату, вчителі, технічний персонал школи, випускники начального
закладу, батьки учнів всіх класів, активісти висадили саджанці беріз, дубів, лип, кленів, акацій, кущів горобини, юки, барбарису, квіти хризантем тощо. Загалом було висаджено півтисячі дерев, кущів та квітів. На цьому тижні планувалася висадка саджанців катальп та кущів гібіскусу.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ

Схожі новини