Як працює Гуманітарний штаб Одеської області

Гуманітарний штаб Одеської області

Одесса, Одесчина

Гуманітарний Координаційний штаб є єдиним офіційним центром надання та координації гуманітарної допомоги по всій Одеській області. В безпосередньому управлінні штабу — 6 складів, де нині працює 113 волонтерів.

Про це поінформував голова Гуманітарного штабу Олексій Чорний.

«На сьогодні нашою командою проводиться збір інформації щодо потреб населення області та внутрішньо переміщених осіб. Ми шукаємо та залучаємо
міжнародних донорів. Організовуємо транспортну та складську логістику, розподіляємо гуманітарну допомогу та контролюємо її використання. Нам вдалось налагодити безперервне постачання гуманітарних вантажів та постачати їх в усі райони області, особливо туди, де розміщено найбільше ВПО та мешкають соціально незахищені верстви населення. На сьогодні ми вже відправили 223 тисячі продуктових наборів із розрахунку на місяць харчування» — розповів Олексій Чорний.

На виконання програми
Президента України «Сусіди» Одеська область надає гуманітарну допомогу мешканцям Миколаївської області.

Як наголосив Начальник Одеської ОВА, обласна військова адміністрація прагне зберегти й економічний потенціал регіону і тому серед пріоритетних напрямків роботи гуманітарного штабу має бути і питання щодо працевлаштування ВПО, зокрема координація тих людей і безпосередньо підприємців, які переїхати до Одещини, та можуть і хочуть тут працювати.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!