На Одещині відкрили меморіал пам’яті полеглих побратимів

Прочитаєте за: 2 хв. 18 Вересня 2022, 17:28

У зенітній ракетній Одеській бригаді відкрили
меморіал пам’яті полеглих побратимів у війні з росією. Ініціаторами створення Меморіалу стали воїни бригади та рідні загиблих, повідомляє служба зав’язків з громадськістю Повітряного командування «Південь».

На відкриття Меморіалу загиблим воїнам прийшли побратими, друзі, члени сімей загиблих, керівництво Авангардівської селищної ради.

«16
червня 2022 року для всіх нас став днем скорботи. Ми втратили наших побратимів: підполковника Сергія Мазіна, капітана Олексія Губіна, старшого лейтенанта Микиту Гапіча, лейтенанта Андрія Босюкова, які загинули під час виконання бойового завдання», – зазначається у повідомленні.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України від 30 червня 2022 року №460/2022
посмертно нагороджені підполковник Сергій Мазін орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, капітан Олексій Губін, лейтенант Андрій Босюков та старший лейтенант Микита Гапіч — орденами «За мужність» ІІІ ступеня.

«Їхні імена навіки закарбовані у нашому серці. Вони йшли попереду, для того, щоб своїм прикладом надихати на боротьбу за Україну. Наш спільний обов’язок – віддати шану та увіковічнити пам’ять про наших полеглих героїв. Тих, хто поклав життя за свободу та незалежність України.
Помститися за їхню смерть – наш обов’язок перед пам’яттю полеглих. Зберегти Україну вільною і цілісною – наша місія для майбутніх поколінь. Нехай вічною буде  пам’ять про них. Нехай вічною буде їхня слава», – наголосив у своїй промові начальник штабу – заступник командувача повітряного командування «Південь» Володимир Алімпієв.

Командир бригади звернувся зі словами подяки до друзів, які долучилися до створення Меморіалу: голови Авангардівської селищної ради Сергія Хрустовського,
старости Вадима Козачка та представника ТОВ «Стройсервіс Південь» Оксани Тельпіс.

Відкрили Меморіал пам’яті офіцерів зенітної ракетної Одеської бригади рідні наших Героїв Володимир Губін та Ігор Босюков.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.