У лимані під Одесою з’являться нові мешканці

На Одещині цього року планується зариблення Дністровського лиману в Одеській області.

Так, Одеський рибоохоронний патруль зустрівся з підприємцями, що здійснюють промисловий вилов риби у річці Дністер та Дністровському лимані, аби запланувати осіннє вселення водних біоресурсів.

«Сьогодні для мене вселення риби — це найважливіше питання. Враховуючи, що природні нерестовища р. Дністер та Дністровського лиману вже декілька років не наповнюються
водою і природній нерест вкрай неефективний, є ризик залишитись без риби. Я з колегами призиваємо користувачів водних біоресурсів докласти всіх зусиль, щоб зарибити водойми та підтримати їх екосистему», — зазначив начальник Управління Держрибагентства в Одеській області Вячеслав Грибенко.

Зазначимо, 2021 року відбулося зариблення Дністровського лиману молоддю товстолоба та білого амуру за рахунок підприємців, які здійснюють промисел на цій водоймі.

Всього до лиману
біля с. Сухолужжя Білгород-Дністровського району Одеської області вселено 1606 кг (53 003 екз.) товстолоба, середньою наважкою 30 г, та 178 кг (1228 екз.) білого амуру середньою наважкою 145 г.

Больше новостей на нашем телеграм-канале: https://t.me/volnorezodessa