В Одесі відкрилась виставка картин «Херсонщина – це Україна»

Одеса стала третім містом, де презентували роботи українських митців. До цього виставки проходили в Умані та Кривому Розі.

З 24 серпня в Умані діяла арт-резиденція з однойменною назвою для 20 художників України, які створювали культурну візитівку нескореної Херсонщини. Через мистецькі заходи та продаж створених художніх творів та товарів з принтами планується зібрати кошти на відбудову культурних пам’яток та на підтримку Збройних Сил України для звільнення Південної України від
російської навали.

З вітальним словом до гостей виставки звернулась начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова:

«Хоч війна розкидала херсонців по всій Україні, по всьому світу, але ми дружні, єдині та непереможні. Ми маємо нагоду зустрітися і підтримати один одного, підтримати ЗСУ, наше незламне місто та рідний Херсонський край.Зараз на Одещині перебуває понад 21 тисяча громадян, що виїхали з Херсонщини. Тут вони знайшли прихисток, гуманітарну
підтримку, можливість оздоровлення, харчові продукти тощо.Ми жителі Херсона та Херсонщини дуже вдячні всім одеситам, зокрема міській та обласній владі, за те, що підтримують та нас у складну годину, допомагають та опікуються нами.Херсонці мріють повернутися додому, скоро ця мрія здійсниться, збройні сили визволять Херсонщину і наш незламний Херсон. Непрості часи зараз, але перемога буде за нами, скоро всі повернемося до рідних домівок».

Галина Лугова зазначила, що ця виставка
відбувається за сприяння начальника херсонської ОВА Ярослава Янушевича. З його ініціативи виставку побачать у багатьох великих містах країни, а також експозиція вирушить до Польщі.

Захід у двох країнах супроводжуватиметься виступами артистів. Кошти від продажу картин з аукціону підуть на ЗСУ та відновлення культурних пам’яток Херсонщини.

Окрім того, Галина Лугова привітала від себе особисто та від імені голови ОДА Ярослав Янушевича всіх освітян Херсонщини та країни із прийдешнім Днем
вчителя та побажала спільноті освітян, здоров’я, мужності незламності, сили і волі проукраїнського духу.«Завдяки українським вчителям, які не зламалися, Херсон стоїть. Ми вдячні всім педагогам, які зараз тримають український прапор, які не піддалися ворогові і залишилися вірними Україні. Ми пишаємося нашими вчителями, бо вони показали, що Україна ніколи не буде по зубах рашистам», – зазначила вона.

За словами одного із авторів цього проєкту, засновника та голови правління ГО «Агенція
регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» Павла Ярмія, через мистецтво ми зараз можемо донести всьому світу те, що відбувається на нашій землі, показати всю правду.

Виставка діятиме у «Будинку з ангелом» (вул. Пушкінська, 51, Галерея Центру реабілітації дітей-інвалідів) до 10 жовтня.

Надалі роботи художників будуть виставлені у галереях інших міст України і Європи з подальшим продажем на онлайн-аукціоні.

Вам також може сподобатися