Сигнал повітряної тривоги не тільки з мобільного: в громаді Ізмаїльщини осучаснили систему оповіщення населення

Сигнал повітряної тривоги не тільки з мобільного:  в громаді Ізмаїльщини осучаснили систему оповіщення населення

Десять днів тому в усіх населених пунктах Суворовської громади Ізмаїльського району оновили систему оповіщення населення, яка стала централізованою. В селах 9
вересня встановили електросирени, які придбали за рахунок місцевого бюджету. Сучасне обладнання обійшлося громаді майже в 240 тис. грн. Про  це журналісту інформаційної агенції інформаційної агенції  «Юг. Today» повідомив голова ТГ Олег Босікевич.

За словами Олега Євгеновича, в більшості сіл система оповіщення давно потребувала модернізації, бо
обладнання було застарілим та вийшло з ладу. В деяких населених пунктах про повітряну тривогу мешканців інформували не сирени, а звуки електронних дзвонів ( їх аудіозапис), що лунали з храмів.

Наразі сучасне система оповіщення дозволяє очільнику громади запускати її дистанційно, з мобільного телефону. Вона підключена у відповідних місцях кожного населеного пункту.

Переважно систему оповіщення встановлено на адміністративних будинках, школах, що дозволяє подати сигнал практично на всю
територію населеного пункту. За пультом управління системи цілодобово буде перебувати черговий, який і сповіщатиме про початок та відбій тривоги.

Слід зазначити, що вуличні сирени в першу чергу зорієнтовані на забезпечення оповіщення на вулиці. У приміщеннях звук може бути недостатнім: через пластикові вікна, особливість забудови, ландшафт тощо.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ за матеріалами прес-служби Суворовської громади

Схожі новини