На Одещині заготовляють дрова для населення

10 Листопада, 2022, 13:15

На Одещині заготовляють дрова для населення

На Одещині заготовляють дрова для населення

Напередодні зими в Біляївському лісництві на Одещині заготовляють дрова для населення. За трохи більше ніж
дев’ять тисяч гривень можна купити повний причіп, який завантажать та привезуть додому. Ціни порівняно з минулим роком зросли незначно, а ось попит збільшився на 40%.

В Одеській області триває підготовка до зими та опалювального сезону. Поки люди в місті чекають, коли їм включать опалення – люди в селах та селищах замовляють дрова у місцевого лісництва.

Роман Діордієнко — лісник. Він спилює сухі дерева або ті, які почали гнити, та ділить їх на метрові шматки.

“Реалізовуємо
дрова населенню, пиляємо, трудимось. Помічені дерева, які з клемою, ми їх спершу валимо, потім ми їх пилимо по метру, далі ми їх вивозимо людям. У нас в основному беруть осокори, вербу, м’яколистові. Значно дешевше, швидко загораються, добре горять”, — розповів чоловік.

Причіп дров коштує майже 7 300 грн. Це ціна без завантаження та підвезення до будинку, а разом з ними трохи більше, ніж дев’ять тисяч. Лісоматеріали можна забрати й власним транспортом, тоді платити треба
тільки за самі дрова — офіційно через банк чи нову пошту.

“Попит в цьому році дуже великий у зв’язку з ситуацією в країні. Люди хвилюються за світло, за газ, і тому бояться залишитись в холодну зиму без опалення, намагаються закупитися. Порівняно з минулим роком попит зріс десь на 40%”, — пояснив лісничий Микола Шушман.

Причіп дров привезли до 85-річного Бориса Полянського. Чоловік придбав його, щоб не переплачувати за газ: “Газ у дворі, але топити не можна,
бо дорого. А на скільки їх вистачить? Думаю, що на зиму дві машини вистачить”.

Джерело

196