Де в Ізмаїлі можна безкоштовно зробити мамографію

Де в Ізмаїлі можна безкоштовно зробити мамографію

В Ізмаїлі можна безоплатно зробити мамографію за направленням від лікаря. В місті для зручності пацієнток працює пересувний мамограф. Про це на своїй сторінці в Фейсбук нагадали в
Одеському обласному  центрі громадського здоров’я, передає інформаційне агенство «Юг.Today».

Лікарі рекомендують проходити обстеження усім жінкам від 40 років, незалежно від наявності скарг. Справа в тому, що за статистикою більшість випадків раку молочної залози діагностується саме у віці 40+.

Робити це потрібно раз на рік за відсутності скарг. Це так званий
онкоскринінг, який дозволяє виявити патологію на ранній стадії, коли вона ще не викликає дискомфорту і не пальпується. У разі ж якщо з’явилися підозри щодо здоров’я молочної залози (деформація, зміна кольору, набряк, біль, виділення з сосків), слід невідкладно звернутися до лікаря та якнайшвидше спланувати діагностику.

Рак молочної залози, діагностований на ранній стадії, у більш ніж 90% випадків може бути вилікуваний. Таке лікування буде відносно нетривалим, неінвазивним або
малоінвазивним і, вірогідно, не спричинить негативного впливу на здоров’я жінки та тривалість її життя. Тобто регулярні онкоскринінги – це запорука здоров’я та довголіття.

В Ізмаїлі направлення на мамографію можна отримати у лікаря-онколога Олесі Геннадіївни Кірсанової у кабінеті №8 поліклініки Дунайської обласної лікарні (вул. Портова, 11-а, І поверх) за попереднім записом за номером 063 610 00 03 (з 8.00 до 16.00).

Мамограф розташований на території Дунайської обласної лікарні і
працює за графіком: з 9.00 до 14.00, крім вихідних.

Фахівці центру громадського здоров’я радять спланувати свою діагностику вже зараз і просять розповісти про цю можливість знайомим жінкам.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Схожі новини