Британська компанія подарувала концепцію виставкового комплексу для Експо 2030 в Одесі

Павільйони Всесвітньої виставки можуть звести біля Хаджибейського лиману. Проєкт забудови оприлюднили британські архітектори.

Нагадаємо, у вересні Одеса подала заявку на проведення Всесвітньої виставки, що проходитиме з квітня по жовтень 2030 року за темою «Відродження. Технології. Майбутнє».

Заявки також відправили південнокорейський Пусан, італійський Рим і столиця Саудівської Аравії Ер-Ріяд. Результати, хто стане містом-господарем Експо, оприлюднять у листопаді 2023 року.

Якщо це право нададуть Одесі, то виставка допоможе залучити до 30 мільйонів туристів та мільярдні інвестиції, заявляють у міськраді.

Під Одесою збудують гігантський експоцентр. Вже є перші фото проєкту

Проте
вже зараз британські архітектори компанії Zaha Hadid Architects розробили й подарували Україні концепцію забудови 250 гектарів поблизу Хаджибейського лиману. Вартість проєкту — 1,3 мільйона євро. Він передбачає чотири головних павільйони. Національні павільйони кожна країна розміщатиме у модулях.

Під Одесою збудують гігантський експоцентр. Вже є перші фото проєкту

Різні локації виставки та громадські простори
сполучатиме бульвар. Поблизу нього облаштують екопарк з виходом до лиману. Виставковий центр для Експо-2030 планують оснастити сонячними дахами і вітряками. Електрика звідти також надходитиме до найближчих населених пунктів.

Під Одесою збудують гігантський експоцентр. Вже є перші фото проєкту

Джерело