Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 21 жовтня

В Одесі та області ніч з 20 на 21 жовтня минула без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів. Але це не означає, що ворог відступив та хоче сховатися у своєму лігві, аби із надійного укриття наносити удари по мирним містам України. Чергове тому підтвердження – ранкова півгодинна тривога майже по всій
території нашої держави, внаслідок якої від ракет потерпав Харків та Запоріжжя.

Про це сьогодні, 21 жовтня, розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

За даними Оперативного командування «Південь», у штормовому Чорному морі ворожі
кораблі маневрують поблизу узбережжя Криму. Корабельне угруповання складається із семи одиниць, серед яких чотири великі десантні кораблі та один ракетоносій, що може нести на борту вісім крилатих ракет типу «Калібр».

Військові знову попереджають, що загроза нанесення ракетних ударів залишається актуальною з моря, з повітря та суходолу одночасно з імовірністю атак ворожих дронів – камікадзе. Окрім того, продовжується повітряна розвідка ворожими безпілотними літальними шпигунами як вздовж
лінії зіткнення, так і відносно Чорноморського узбережжя.

В ОК «Південь» також повідомили про успіхи на Південному напрямку фронту за минулу добу.

Так,  загалом протягом бойового дня силами оборони була застосована авіація сім разів: били по ворожих позиціях ППО, скупченню техніки, складах боєприпасів. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали майже 110 вогневих завдань.

Зафіксовані втрати ворога складають 28 рашистів, дві самохідні артсистеми, типу «Мста-С», міномет,
бойова машина піхоти і танк. Пошкоджено дві бойові машини піхоти та інша автомобільна техніка. В районі Борозенського знищено ворожий контрольно-спостережний пункт. Підірвано два склади з боєприпасами. Решта результатів дорозвідується.

«Не нехтуйте сигналами повітряних тривог, не наражайте себе на небезпеку, дотримуйтесь правил та обмежень, що встановлені заради збереження вашого життя. Не наближайтесь і не торкайтесь підозрілих предметів, убезпечте від них інших,
особливо дітей.

Не сприймайте на віру весь потік інформації, вмійте розрізняти правду від фейків, а про підозрілі дії сторонніх осіб оперативно сповіщайте компетентні органи», – наголошують наші захисники.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ілюстративне

Схожі новини