У селі Кілійської громади ліквідували дитсадок: де будуть здобувати дошкільну освіту його вихованці

У селі Кілійської громади ліквідували дитсадок: де будуть здобувати дошкільну освіту його вихованці

У липні цього року в селі Трудове Кілійської громади Ізмаїльського району ліквідували ясла-садок «Буратіно», розрахований на 120 вихованців. Двоповерхова типова будівля дошкільного
закладу освіти останніми роками була напівпустою, бо ж демографічна ситуація в селі щоразу тільки погіршується. Цьогоріч до дитячого садочка було зараховано лише п’ятнадцять дошкільнят, але фактично його відвідувало тільки вісім-десять вихованців. Про це журналісту інформаційної агенції «Юг. Today» розповіла завідувачка дитячого садочка Віра Соловей.

Як відомо, дошкільна освіта – це база. Тут дітки вчаться самостійно перебувати без батьків. Тому, звісно, виникає питання, як бути батькам тих дошкільнят Трудового, що зараз не мають змоги відвідувати дитячий садочок.   

На це питання ми знайшли відповідь. Відділ освіти та молодіжної політики Кілійської міської
ради підготував проект рішення на чергову сесію, яка відбудеться 11 жовтня, з наміром забезпечити колишнім вихованцям дитячого садочка дошкільну освіту. В документі вказано, що для дітей села Трудове, яким від трьох до семи років, мають намір створити окрему різновікову групу з короткотривалим перебуванням. Дошкільнята будуть її відвідувати з 9.00 до 13.00 години, але при цьому для них не буде організовано харчування та
денний сон. Наповнюваність цієї групи буде до десяти вихованців.

За словами завідувачки вже ліквідованого дитсадка в Трудовому Віри Соловей, для перебування дітей виділяють приміщення колишньої бібліотеки на першому поверсі сільської школи. Але там необхідно провести капітальний ремонт та облаштувати санвузол. Більш того, ця група буде закріплена за Дмитрівським закладом дошкільної освіти «Сонечко».

Віра Іванівна каже, що вже зараз намагається укомплектувати цю майбутню групу, бо
наразі з колишніх п’ятнадцяти вихованців дитячого садочку десять вже пішли до школи. Батьків ще шести діточок, які не були досі зареєстровані в дошкільному закладі освіти, завідувачка агітує подати заявку на відвідування групи. Тим паче, як вказано в проекті рішення, вона буде функціонувати щоденно. Бо ж раніше дитячий садочок в Трудовому працював тільки сезонно – з початку травня до кінця жовтня, коли не треба було опалювати величезну двоповерхову будівлю закладу.

Інна ДЕРМЕНЖІ, фото
– Галина КАЛАШНИКОВА

Схожі новини