Одеські інженери предоставили нову швидкісну технологію будівництва

Одеська будівельна компанія представила нову нову технологію будівництва багатоквартирних будинків.

Ця технологія допоможе скоротити вдвічі терміни будівництва багатоквартирних будинків. Наприклад, будівництво двох 6-поверхових будинків (понад 120 квартир) триватиме лише місяць.

Короткі терміни спорудження та зниження собівартості зумовлені попереднім виробництвом всіх елементів будинку на заводі та їхньою швидкою збіркою на будмайданчику. Багатошарові стіни
утеплені мінеральною ватою та вже мають всі технологічні отвори та штроби для електрики – таке житло називають «будинками без перфораторів».

Заводське виготовлення стін та плит перекриттів також дозволить досягти рівності та гладкості поверхонь, що суттєво знизить час на проведення оздоблювальних робіт та прискорить заселення сімей.

Зовнішні стіни будівлі утворюють сейсмостійкий бетонний каркас, що підвищить опір прогресуючому руйнуванню та обваленню, спричиненому вибухами. Вони
здатні витримати навантаження, що співвідноситься із землетрусами інтенсивністю до 8 балів.

Швидкоспоруджувані будинки також передбачають суттєве зниження енерговитрат при експлуатації завдяки комплексу енергоефективних рішень: утеплена багатошарова зовнішня стіна, теплозберігаючі інженерні системи, такі як рекуператори, використання альтернативних джерел енергії тощо. Експлуатація житла передбачає використання цифрової системи контролю за енерговитратами.

Перший завод Well-being
ConTech збудовано в Одесі, його потужність становить понад 72 тис. кв. м житла на рік. Розташування виробництва дозволяє знизити логістичні витрати, наприклад, під час майбутнього відновлення Херсона та Миколаєва.

Автори цієї технології заявляють, що готові масштабувати виробництво та будувати заводи у будь-якій точці України протягом 3-6 місяців.

Больше новостей на нашем телеграм-канале:
https://t.me/volnorezodessa