У громаді Ізмаїльщини встановлять станції моніторингу якості повітря

У громаді Ізмаїльщини встановлять станції моніторингу якості повітря

У Суворовській громаді Ізмаїльського району незабаром з’являться станції моніторингу якості повітря. Відповідна ініціатива в ТГ реалізовуватиметься спільно з програмою «Електронне врядування задля підзвітності
влади та участі громади» (EGAP). Про це повідомили в Суворовській селищній раді, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

Як зазначили у селищній раді, велика частина проблем зі здоров’ям виникають через забруднення повітря пилом або небезпечними речовинами. Особливо це стосується людей, які мають схильність до алергій та захворювань органів дихання. Тому звідси
виникає резонне питання: а чим такі станції можуть бути корисними для громади?

По – перше, це дозволить оперативно та зручно інформуватимуть жителів ТГ щодо перевищення рівня забруднення повітря. Також наявність таких приладів забезпечить доступ до даних щодо вмісту пилу в повітрі, температури, відносної вологості, атмосферного тиску та інших показників, що є актуальним як для населення, так і науковців.

Більш того, це дозволить прогнозувати можливі періоди підвищення рівня загрози
для здоров’я людей для завчасного реагування на них. А завдяки зібраним та проаналізованим показникам можна буде ухвалювати необхідні законопроєкти у сферах екології та господарства.

Довідково. Програма «EGAP» упроваджується міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Швейцарії.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ілюстративне

Схожі
новини