На критично важливих об’єктах Болграду запущено потужні дизель-генератори

На критично важливих об’єктах Болграду запущено потужні дизель-генератори

Напередодні запровадження графіків стабілізаційних відключень електроенергії на шести об’єктах критичної інфраструктури в Болграді було здійснено налагоджувальні роботи для запуску нових
модернізованих дизельних генераторів.

Про це повідомляє прес-служба Болградської міської ради, передає інформагенція «Юг.Today».

«Насамперед було здійснено запуск генератора на очисних спорудах Болграда. Оскільки саме цей об’єкт не може ні на хвилину залишатися без подачі світла.
Також підключили ще п’ять насосних станцій – водопровідні та каналізаційні. Тепер їм не страшні відключення електроенергії, а всьому місту колапс, який міг би бути без цього обладнання», – розповів директор КП «Горводоканал» Анатолій Ільченко.

Зазначається, що ще минулого місяця до Болграду було доставлено закуплені за рахунок місцевого бюджету шість потужних дизельних генераторів серії «Professinal», розроблених британськими інженерами у 2015 році, як лінійка високоякісних,
але недорогих електростанцій, розрахованих на широку сферу використання.

Їх монтаж здійснили працівники КП «Горводоканал», а представники фірми, які приїхали спеціально, – запустили їх для безперебійної подачі води населенню міста та відведення нечистот.

Повідомляється, що на придбання цих шести дизельних станцій було направлено понад 4 мільйони гривень.

Ще раніше два сучасні потужні генератори були також придбані міськрадою для КНП «Болградська ЦРЛ».

«Це
важливі придбання, особливо з огляду на нинішню непросту ситуацію та майбутню зиму. Адже якщо ті ж самі об’єкти освіти мають можливість перейти на дистанційний формат роботи, то медустанова, а також водопровідні та каналізаційні станції – ні», – наголосив Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Схожі новини