Вже не плодитимуться і не будуть агресивні: у Біляївці провели вилов безпритульних собак

У Біляївці 17 листопада в рамках Програми поводження з безпритульними тваринами провели вилов безпритульних собак. На цей захід з міського бюджету виділили 26370 грн. Виконували роботу представники Одеського комунального підприємства «Муніципальний центр екологічної безпеки». З цією організацією біляївські комунальники співпрацюють вже не один рік.

Як розповіли в КП «Наш дім», все робиться в рамках законодавства, яке дозволяє гуманним способом
зменшити популяцію безпритульних тварин. Усі тварини, яких відловили, направили на подальшу стерилізацію, їм зроблять щеплення, а потім знову повернуть на місце вилову.

Вилов безпритульних собак, БіляївкаВилов безпритульних собак, Біляївка

Стерилізовані собаки не зможуть давати потомство, стерилізація також робить їх більш спокійними, а щеплення – безпечними щодо хвороб.

Відлов
і стерилізація однієї собаки коштує 2637 грн, і на кошти, які виділили, планували виловити 10 собак. Однак вдалося лише сім: чотири — у селищі станції Дністер, три — у центрі на Отамана Головатого. За іншими тваринами приїдуть наступного разу.

Вилов безпритульних собак, БіляївкаВилов безпритульних собак, Біляївка

Вилов безпритульних собак, БіляївкаВилов безпритульних собак, Біляївка

Комунальники нагадують, що такі заходи не матимуть сенсу, якщо мешканці продовжуватимуть безвідповідально ставитися до цієї проблеми. Допускатимуть безконтрольне розмноження своїх домашніх собак, потомство яких часто потім опиняється на вулиці. Виганятимуть колишніх улюбленців, залишаючи їх на призволяще, дозволятимуть
собакам без догляду гуляти поза межами свого домогосподарства.

Тож, прохання спільне до всіх: дотримуватись правил утримання і поводження з домашніми тваринами, якщо є можливість – стерилізувати їх.