У Фонтанці зірвалася бюджетна сесія

23 грудня 2022 р. 21:00

У Фонтанці зірвалася бюджетна сесія

У Фонтанці зірвалася бюджетна сесія

(Фото: Facebook)

Сесія Фонтанської селищної ради, яка мала відбутись 23 грудня і на якій депутати планували ухвалити бюджет громади на 2023 рік, зірвалася через конфлікт голови та депутатів.

Про це повідомила голова
селищної ради Наталя Крупиця та депутати у соціальних мережах.

Щоправда, причини зриву вони називають різні. Голова селищної ради обвинувачує депутатів у тому, що вони не з’явилися на засідання. А також в тому, що члени бюджетної комісії селищної ради «знущаються з начальників відділів».

Вона також зазначила, що сесія спочатку мала відбутися 21 грудня, проте була перенесена через те, що члени бюджетної комісії займалися перевіркою та аудитом усіх
комунальних служб, відділів, управлінь, структурних підрозділів та відділів.  

Наталя Крупиця звинуватила у зриві сесії депутатів ради від наразі забороненої «Опозиційної платформи — За життя». 

Депутатів ОПЗЖ та депутатів команди Ковбасюка не цікавить ні бюджет, ні те, як громада виживатиме у ці складні часи. Продовжують саботувати роботу сільської ради, щоб дискредитувати мене і роботу органу місцевого самоврядування, — написала вона у Facebook.

Натомість депутати стверджують, що причина в іншому. Так, депутатка селищної ради Олена Вавілова на своїй сторінці у Facebook, заявила, що причиною зриву сесії стала позиція самої Наталі Крупиці. Зокрема, голові селищної ради, за словами депутатки, не сподобалися правки депутатів щодо скорочення премій керівництву сільської ради та керівництву комунальних
підприємств.

Депутат Одеської обласної ради Дмитро Ковбасюк зазначив, що премії мали бути у понад 600 тисяч гривень. 

Фото: Дмитро Ковбасюк 

  Це не перший конфлікт депутатів та голови,
який завершується зривом пленарних засідань. Так, Фонтанська сільська рада не змогла провести сесію, яка мала відбутися 30 серпня, через те, що депутати не ухвалили порядок денний.

Але й це не був перший випадок, коли у цій сільській раді виникає криза з проведенням засідань. Так, у грудні 2021 року спроба голови Фонтанської
сільської ради Наталі Крупиці зібрати депутатів на 19 сесію провалилася через те, що більшість депутатів, хоча й з’явилися на засідання, відмовилися реєструватися та брати в ньому участь.

До того голова Фонтанської об’єднаної громади Наталя Крупиця подала до суду на 10 депутатів сільської ради через проведення 8
жовтня засідання. Його депутати назвали XVIII сесією сільської ради, але очільниця громади цього не визнає. На тому засіданні депутати серед іншого проголосували за зміну секретаря сільської ради змістивши Максима Матвейчука.

А ще раніше голова сільської ради Наталя Крупиця не підписала жодного з рішень, що ухвалили тоді депутати. Тож 19 жовтня депутатка Марія Слєпченко та її колежанка — депутатка Ольга Літвіна звернулися до суду.

Між тим Наталя Крупиця скликала засідання, яке позиціювала як XIX сесію сільської ради. При цьому вона не визнала засідання 8 жовтня XVIII сесією.     

Автор: Кирило Бойко