Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 24 жовтня

В Одесі та області ніч з 23 на 24 жовтня пройшла під сигнали повітряної тривоги, але, на щастя, обійшлось без обстрілів. Про це сьогодні, 24 жовтня, розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція
 «Юг. Today».

За даними Оперативного командування «Південь», у Чорному морі загальна чисельність угруповання ворога становить одинадцять кораблів та катерів, у тому числі три великих десантних кораблі та два носія високоточних крилатих ракет із сумарним залпом шістнадцять «Калібрів». Вони не наважуються виходити зі своєї «зони комфорту», стримані міжнародними гарантіями
забезпечення функціонування «зернових» коридорів, а також побоюванням українських засобів ураження.

За словами речника ОВА Сергія Братчука, росія свідомо затримує повноцінну реалізацію «Зернової ініціативи». У зв’язку з цим порти Одещини працювали останніми днями тільки на 25-30% своїх можливостей. Однак ворог не зможе зупинити Україну. Шосте судно у рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН пішло до Ємена.

Військові додали, на території невизнаного Придністров’я (Молдова) ознак
формування наступальних угруповань не виявлено.

В ОК «Південь» також повідомили про успіхи на Південному напрямку фронту за минулу добу.

Так,  підрозділи ракетно-артилерійських військ Збройних Сил України виконали 130 вогневих завдань за день.

Отримано підтвердження, що так звана друга, а точніше довга армія світу знов зменшилась на сім рашистів. Також радіолокаційній станції «Зоопарк-1» українські бійці вкоротили віку на Херсонщині.

«Сили оборони
продовжують виконувати завдання по звільненню нашої землі від рашистських окупантів.

Не дозволяйте ворожим силам вводити вас в оману. Будьте пильними і свідомими, дотримуйтеся заходів безпеки і довіряйте силам оборони, які на сторожі вашої безпеки. Пам’ятайте про неприпустимість поширення інформацію про дії, переміщення і розташування наших підрозділів.

Хоч загрози і атаки нікуди не поділися (і ракетні, і дронами, і обстріли прифронтових територій), ми продовжуємо
наближати перемогу. Всі разом!», – наголосили наші захисники.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ОК «Південь»

Схожі новини