Безпритульними собаками в Кілії опікуватиметься громадська організація, а мер обіцяє волонтерам подарунок

Безпритульними собаками в Кілії опікуватиметься громадська організація, а мер обіцяє волонтерам подарунок

Кілька днів тому голова Кілійської міської ради
В’ячеслав Чернявський провів зустріч з мешканцями міста, які опікуються безпритульними тваринами. Нагадаємо, що кілійці вже неодноразово обговорювали проблему бродячих собак в соцмережах та зверталися до влади міста з проханням вирішити її.

Після останнього такого звернення В’ячеслав
Чернявський в інтерв’ю нашому журналісту розповів про те, що міська рада запускає програму зі стерилізації тварин. Хвостатих планують відловлювати силами комунального підприємства і відвозити у клініку до фахівця, з яким є домовленість про надання вказаних послуг. В розмові з нами мер також підкреслив, що готовий і надалі докладати зусиль для вирішення цієї проблеми.

Зустріч з волонтерами і стала наступним кроком. Прийшли на неї майже двадцять містян, яким не байдужа доля хвостатих
безхатченків. Саме до них В’ячеслав Чернявський і звернувся з пропозицією створити громадянське об’єднання, що займатиметься стерилізацією та перетримкою бродячих собак.

Зі свого боку міська влада запропонувала виділяти на ці заходи певну суму. Наразі мова йде про 50-100 тисяч гривень на рік. Також мер запевнив, що місто готове надати приміщення під притулок для тварин, в якому їх можна буде утримувати під час лікування та після стерилізації. Крім того там планують залишати на постійне
проживання найагресивніших собак. Для них мають підготувати спеціальні клітки з розрахунку на 50-60 тварин.

Всього ж безпритульних собак у місті за підрахунками волонтерів більше сотні.

Як швидко містяни зможуть зорганізуватися та юридично оформити свою діяльність, поки не відомо. А сам мер вже обіцяв зробити свій внесок у добру справу – за власні кошти придбати пістолет та 500 кліпс для ідентифікації стерилізованих тварин.

Фото ілюстративне

Діана
ГЕРГІНОВА

Схожі новини