В Кілії відбулося покладання квітів до роковин визволення України від фαшиcτських загарбників

Сьогодні, 28 жовтня, в день визволення України від фашистських загарбників, країна згадує загиблих воїнів та нещадно вбитих мирних мешканців періоду Другої світової війни. На честь пам’ятної дати в Кілії відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятнику Невідомому солдату. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.

Взяли участь в заході керівництво та працівники виконавчого комітету Кілійської міської ради, а також місцеві мешканці, які після покладання
схилили голови в хвилині мовчання.

“Подвиг визволителів нашого краю від ненависного ворога у Другій світовій війні – це приклад волевиявлення та героїзму, справа честі кожного з нас, щоб вислів «ніхто не забутий, ніщо не забуте» і надалі залишався головним моральним принципом нашого життя! Зауважимо, що цей день був встановлений як національне свято з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу й жертовності українського
народу в Другій світовій війні”, – зазначили у виконкомі міськради. 

На честь поважної дати з жалем від того, що “Ніколи знову” повторяється сьогодні, до мешканців громади звернувся голова Кілійської громади Вячеслав Чернявський.

“Сьогодні ми низько вклоняємося і висловлюємо слова глибокої вдячності. Так, минають роки, змінюються покоління, але пам’ять про ті буремні роки, коли здригалася рідна земля, горіли села, гинули тисячі мирних жителів, назавжди залишиться в
наших серцях. Українці ніколи не забудуть про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним.

Вже через сім десятиліть нинішні захисники України, відважні та сміливі бійці, які у боротьбі з агресором відстоюють віками відвойовану незалежну і соборну державу, стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Адже для них найвищим законом буття є і залишається захист рідної України, її свободи і незалежності.

Доземно
вклоняємось усім ветеранам, учасникам Другої світової війни за те, що ви не дали розтоптати і поставити на коліна Україну. Величезна подяка всім, хто витримав на своїх плечах весь тягар тих часів, а потім відбудував і підняв зі згарищ українські міста і села. Час минає, але у пам’яті поколінь навіки залишається ваш приклад патріотизму та мужності, непохитної волі, відданості та любові до рідної землі. Щиро дякую всім ветеранам, сучасним героям за самовідданість і любов до України.
Бажаємо здоров’я, добробуту, тепла, затишку, мирного і світлого неба над головою!”, – написав мер на своїй сторінці у Facebook.

В Кілії відбулося покладання квітів до роковин визволення України від фашистських загарбників

В Кілії відбулося покладання квітів до роковин визволення України від фашистських загарбників

В Кілії відбулося покладання квітів до роковин визволення України від фашистських загарбників

В Кілії відбулося покладання квітів до роковин визволення України
від фашистських загарбників