Лікарні Бессарабії отримали тримісячну норму базових медикаментів від Міжнародного медкорпусу

Базові медикаменти на три місяці отримали декілька лікарен Бессарабії від Міжнародного медичного корпусу. Також його координатори Акуїла Фіндикліян та Кашиф Іслам Сіддікі анонсували буріння двох свердловин у Ізмаїлі та обговорили ключові моменти у сфері медицини, санітарії, водозабезпечення, психосоціальної підтримки ВПО та гендерного насильства у Одеській області. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Одеську ОВА.

Міжнародний
медичний корпус забезпечив тримісячну потребу базовими медикаментами низку лікарень в Одесі, Ізмаїлі і Болграді та 15 амбулаторій в області.

Станція екстреної медичної допомоги отримала спеціальні захисні окуляри і набори.

Спеціалісти вже провели ряд навчальних тренінгів для лікарів та волонтерів регіону, для підвищення спроможності надання важливої психосоціальної підтримки, особливо внутрішньо переміщеним особам.

“В наших планах – облаштувати бомбосховища в двох лікарнях
регіону та провести буріння 4 свердловин в закладах охорони здоров’я Одеси і 2 свердловин в Ізмаїлі. Передбачена організація простору Матері та дитини в місцях концентрації ВПО. І звичайно ж, подальше надання різноманітної гуманітарної допомоги лікарням, пологовим будинкам, амбулаторіям і серія тренінгів в 19 закладах охорони здоров’я Одеської області”, – додав Кашиф Іслам Сіддікі.

Лікарні Бессарабії отримали тримісячну норму базових медикаментів від Міжнародного медкорпусу