Водія, який п’яним збив підлітка у Білгород-Дністровському районі, арештували: йому загрожує до 8 років тюрми

В Білгород-Дністровському районі співробітники відділу реагування патрульної поліції за жовтень викрили 28 водіїв, які керували транспортними засобами у стані сп’яніння, деяких повторно. Усі вони – жителі райцентру та територіальних громад віком від 28-ми до 59-ти років. Водій, який п’яним збив підлітка у селі Зоря на початку минулого місяця, взяли під варту. За скоєне правопорушення йому загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, на початку
жовтня чоловік напідпитку сів за кермо «ВАЗу» і наїхав на 14-річного пішохода. Підлітку діагностували чисельні травми, а дії водія кваліфікували за ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України.

Як розповіли у обласному управлінні поліції, за результатами проведених експертиз, йому
повідомили про підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження.

Чоловіка помістили під варту. Згідно з законодавством, йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Наголошуючи на забороні сідати за кермо нетверезим, у поліції розповіли, що один з горе-водіїв, якого затримали у жовтні, перебуваючи напідпитку, скоїв ДТП, в’їхавши в огорожу.

Крім того, частина водіїв порушила й інші правила дорожнього руху.

Загалом відносно правопорушників поліцейські склали
адміністративні матеріали за ч.ч. 1 та 2 ст. 130 (за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння та повторне протягом року керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння), ч.ч. 5 та 6 ст. 121 (за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами й керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим в Україні в установленому порядку), ч.ч. 1 та 2 ст. 126 КУпАП (за керування транспортним засобом без полісу обов’язкового страхування та без
права керування ТЗ) та ст. 124 (за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу). Адміністративні матеріали правоохоронці скерували до суду.

“Нетверезе водіння може обернутися для кермувальника штрафом або ув’язненням, але страшніше те, що воно може забрати чиєсь здоров’я або навіть життя. Поліцейські закликають учасників дорожнього руху бути свідомими й неухильно дотримуватися ПДР”, – підкреслили у поліції.

Водія, який п'яним збив підлітка у Білгород-Дністровському районі, арештували: йому загрожує до 8 років тюрми