Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 25 листопада

В Одеській області ніч з 24 на 25 листопада пройшла без сигналів повітряної тривоги та, на щастя, без обстрілів. Ситуація на Одещині повністю контрольована. Сили оборони продовжують виконувати поставлені бойові завдання, а також тренуються відбивати ворога та проводять відповідні заходи.

У Чорному
морі на бойовому чергуванні перебувають до  одинадцяти ворожих кораблів та катерів, серед яких не було зафіксовано жодного носія крилатих ракет типу «Калібр».

Про це сьогодні, 25 листопада, розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

Сергій Братчук зазначив, що сьогодні на Одещині
відбуваються екстрені відключення світла. Графіки стабілізаційних відключень, що були складені раніше, наразі не діють.

Однак станом на сьогоднішній ранок в Одеській області критична інфраструктура в області приєднані до енергосистеми, централізоване водопостачання функціонує. Наразі енергетиками ведеться планова робота щодо підключення побутових споживачів, аби вони
хоча б на декілька годин були зі світлом.

За даними Генерального штабу Збройних Сил України, на Криворізькому та Херсонському напрямках противник не припиняє артилерійських обстрілів позицій українських військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро.

Ворог задіяв танки, міномети, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Антонівка, Зміївка, Берислав, Токарівка, Микільске,
Чорнобаївка, Білозерка і Велетенське Херсонської області та самого Херсона.

За інформацією голови Херсонської обласної військової адміністрації Ярослава Янушевича, у звільненому місті-герої тільки за минулий вечір від рук рашистських загарбників загинуло сім мирних мешканців, поранення отримав 21 містянин.

Однак, як запевняють в Оперативному командуванні
«Південь», за дев’ять місяців війни воїни 28-ої окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу запобігли висадці морського десанту в Одесі, зупинили ворожий наступ на Миколаїв і, найголовніше, настільки знекровили окупаційну армію, що вона була вимушена тікати з Херсона.

«І на цьому ми не зупиняємося. Піхотинці, розвідники, танкісти, інженери, медики, артилеристи, – всі наші, без сумніву, залізні люди щодня працюють, аби якнайшвидше наблизити
перемогу.

Жодні ракети, снаряди, дрони та кулі не змусять нас відступити чи здатися. Лицарі звільнятимуть нашу батьківщину, допоки на ній навіть духу загарбницького не лишиться.

І ми завжди пам’ятатимемо Героїв, які віддали своє життя заради мирного неба над нашою головою», – підкреслили в ОК «Південь».

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ОК «Південь»

Схожі новини