Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 2 листопада

В Одеській області ніч з 1 на 2 листопада пройшла без сигналів повітряної тривоги та, на щастя, без обстрілів.  Однак о сьомій годині ранку на Одещині, на той час єдиному регіоні України, була оголошена ракетна небезпека, що тривала близько тридцяти хвилин. Виключенням є тільки Луганська область, в
якій повітряна тривога не припиняється з 4 квітня та триває вже 211 днів.  Ворог біснується, бо «зернова угода» все одно продовжує діяти, не дивлячись на демарш росії.

Про це сьогодні, 2 листопада, розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

За словами Сергія Братчука, рішенням
Стамбульського координаційного центру рух суден в рамках «зернової угоди» сьогодні тимчасово призупинено, але на завтра вже погоджено.

За даними Оперативного командування «Південь»,  у Чорному морі перебуває угруповання з дясяти кораблів, які продовжують маневри під прикриттям кримського узбережжя. Напоготові один великий десантний корабель та один надводний ракетоносій, споряджений вісьмома «Калібрами».

В ОК
«Південь» також повідомили про успіхи на Південному напрямку фронту за минулу добу.

Так, авіацією Збройних Сил України нанесено вісім авіаційних ударів по скупченням живої сили та техніки, по зенітно-ракетному комплексу й опорному пункту ворога. Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано майже 160 вогневих завдань.

Забезпечено зменшення ворожого війська на 25 рашистів, три реактивні системи залпового вогню «Град», самохідну крупнокаліберну гаубицю «Акація», самохідну
артиллерійсько-мінометну установку «Нона», зенітно-ракетний комплекс «Тор», одинадцять одиниць авто-бронетехніки, три склади з боєприпасами в Баштанському, Бериславському і Генічеському районах.

«Загрози для населення залишаються без змін, як і порядок дій за сигналами тривоги. Не нехтуйте власною безпекою, будьте пильними і свідомими. Не довіряйте сумнівним джерелам інформації, не піддавайтесь на маніпуляції свідомістю, не поширюйте неперевірені дані, а також не
розголошуйте наслідків ворожої агресії, щоб не допомагати ворогу», – зазначають військові.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ілюстративне

Схожі новини