«Фігурний» ремонт доріг у Ренійській громаді: вимушена економія бюджетних коштів чи звичка до «совкової» технології? (фотофакт)

«Фігурний» ремонт доріг у Ренійській громаді: вимушена економія бюджетних коштів чи звичка до «совкової» технології? (фотофакт)

Як уже
повідомляла ІА «Юг.Тoday», у місті Рені та у всіх селах Ренійської територіальної громади розпочався ремонт комунальних доріг. Для проведення ремонтних робіт виконком Ренійської міськради оголосив 23 тендери на загальну суму близько 22 млн грн.

Зокрема, список міських доріг, які
будуть відремонтовані, виглядає досить вражаюче – до нього потрапили 14 вулиць.

Зазначимо, що по інформації начальника Служби автомобільних доріг в Одеській області Андрія Донченка, у зв’язку з воєнним станом в країні проводяться дорожні роботи лише з експлуатаційного утримання.

Наш кореспондент побував на деяких з вулиць, щоб побачити та оцінити масштаби та якість ремонту. Зрозуміло, ми не можемо провести дорожньо-будівельну експертизу, і наші спостереження не претендують на професійний аналіз. Проте побачене відверто здивувало.

Наші
знімки дають досить об’єктивне уявлення про технологію та обсяги ремонтних робіт. Як бачимо, дороги не відновлюються, а «латаються», причому призначені для ремонту дорожні ділянки нерідко «малюють» чудернацькі фігури. Чудернацькі настільки, що створюється враження, ніби будівельники економлять навіть не на кожному квадратному метрі, а на кожному квадратному сантиметрі дорожнього покриття. Це не що інше, як горезвісний «совковий» ямковий ремонт, який вже давно дискредитував себе. Однак він, як і
раніше, «живе і перемагає».

Зрозуміло, що 22 млн грн на 8 населених пунктів – це дуже скромні гроші, особливо якщо врахувати зростання цін на дорожньо-будівельні матеріали, паливо тощо.

Ми вирішили дізнатися, чи «тягнуть» роботи на офіційно
заявлений обсяг фінансування. Тому за відповідним коментарем ми звернулися до виконкому Ренійської міськради. Подробиці – у наступній публікації.

Андрій ПОТИЛІКО

Фото автора

НА СВІТЛИНАХ: «Фігурний» ремонт доріг на вулицях Будагяна та Дунайській, місто Рені

Схожі новини