Затримали колишнього бойовика терористичного угруповання «Призрак», який сподiвався «залягти на дно» в Одесi — СБУ

Джерело: Сайт СБУ

Контррозвiдка Служби
безпеки викрила ще одного учасника терористичної органiзацiї «лнр». Вiн брав активну участь у бойових дiях проти українських вiйськ на сходi нашої держави.

Потiм тривалий час переховувався вiд правосуддя на тимчасово окупованiй частинi Луганської областi i згодом виїхав до рф.

У ходi багатоетапної спецоперацiї спiвробiтники української контррозвiдки встановили його мiсцезнаходження i затримали на Одещинi, де вiн сподiвався «залягти на дно».

За даними слiдства,
зловмисником є мешканець пiвденного регiону, який у березнi 2015 року виїхав до ростова-на-дону. Там вступив до незаконного збройного формування пiд назвою «Ангел».

Серед iншого, саме це угруповання приховано постачало зброю i боєприпаси терористам так званої «лнр» пiд виглядом «гуманiтарних» вантажiв з росiї.

Перебуваючи у лавах бойовикiв, вiн займався матерiально-технiчним
забезпеченням бригади «Призрак», яка входила до складу 2-го окупацiйного корпусу рф у захоплених районах Луганщини.

Крiм того, зловмисник брав безпосередню участь у пiдготовцi «постановочних» сюжетiв для iнформресурсiв кремля. Пiд час пропагандистських заходiв вiн на власному «прикладi» займався популяризацiєю терористичних угруповань i закликав до їх пiдтримки серед мiсцевих жителiв.

Наразi слiдчi Служби безпеки повiдомили колишньому бойовику про пiдозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у
терористичнiй групi чи терористичнiй органiзацiї) Кримiнального кодексу України.

Суд обрав йому мiру запобiжного заходу у виглядi тримання пiд вартою.

Триває розслiдування для встановлення всiх обставин злочинної дiяльностi i притягнення до вiдповiдальностi iнших осiб, причетних до неї.

Спецоперацiю з викриття i затримання зловмисника проводили спiвробiтники СБУ Одеської областi за координацiї Департаменту контррозвiдки Служби безпеки та процесуального керiвництва Одеської
обласної прокуратури.