САД будує, а громада розчищає: в Ізмаїльському районі вздовж майданчика для фур виникла проблема із сміттям

САД будує, а громада розчищає: в Ізмаїльському районі вздовж майданчика для фур виникла проблема зі сміттям

З появою на півдні Одещини майданчиків, що використовуються для тимчасового відстою вантажного транспорту (до чотирьох сотень вантажівок), мешканці села Саф’яни Ізмаїльського району
почали помічати катастрофічну засміченість узбіч та порушення санітарного стану вздовж дороги М-15 біля населеного пункту. Про це журналісту інформаційної агенції «Юг. Today» розповіла місцева активістка Людмила Ющенко.

За словами Людмили, у зв’язку із виникненням такої проблеми довелося звернутися до керівництва громади. Нещодавно на офіційний лист надійшла відповідь.

У документі зазначається, що сільська рада теж занепокоєна
станом узбіч біля Саф’ян. З моменту будівництва стоянки для фур громада власними силами збирала та вивозила сміття, але ресурси ТГ обмежені.

У серпні керівництво громади звернулося до власника стоянки стосовно виконання своїх повноважень в частині збирання та вивезення сміття, тобто до Служби автомобільних доріг в Одеській області, але САД своїх зобов’язань не виконує. Тому було прийнято рішення власними силами продовжувати розчищати узбіччя та вивозити сміття на санкціоноване звалище.
Більш того, громада зобов’язується й надалі відстежувати санітарний стан стоянки для вантажівок.

Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ілюстративне

Схожі новини