На Одещині засуджено організатора замаху на проукраїнського активіста

На Одещині організатор та спільники замаху на проукраїнського активіста отримали обвинувальні вироки суду за низькою статей КК України.

За даними слідства, у 2014 році зловмисник спланував замах на викрадення i незаконне позбавлення волi місцевого активiста. Для цього він залучив 3 спільників.

Мотивом злочину стали політико-ідеологічні переконання. Жертва — проукраїнський активіст, а організатор замаху та спiвучасники — учасники руху «антимайдан». За задумом «ліквідація» активіста мала набути резонансу та спровокувати масові порушення громадського порядку в регіоні.

Злочинці прагнули привернути увагу до своїх iдейних переконань щодо насильницької зміни державної влади, порушення держкордонів та створення на території пiвденно-схiдних регiонiв України
псевдодержавних утворень.

Їхній план зірвали співробітники СБУ, які затримали членів групи. Наразі вони отримали обвинувальні вироки суду за низькою статей КК України.

Відтоді організатор замаху переховуваєтся вiд правосуддя на тимчасово окупованій території України. Початок строку відбування покарання обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.

Больше новостей на нашем телеграм-канале:
https://t.me/volnorezodessa