В Одесі капремонт дитячої поліклініки після завершення раптом подорожчав втричі

В листопаді Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило закупівлю з капремонту будівлі КУ «Дитяча міська поліклініка №5» на Генерала Петрова, 80. Очікуваною вартістю більше ніж 32 мільйони гривень. Конкурентних торгів не проводили, оскільки це стало коригуванням попередньої закупівлі. Тож провели «Відкриті торги з особливостями», де був
присутній лише один учасник — фірма, що будувала “ті самі” сумнозвісні дерев’яні будиночки дитячого табору «Вікторія». 

Капремонт дитячої поліклініки №5 триває вже досить давно. У жовтні 2018 року Управління капітального будівництва вже шукало підрядника, який його виконає. Тоді проводили тендер на якому перемогла компанія «Моноліт», запропонувавши ремонт майже за 17 млн грн. Роботи мали бути завершені
до 31 травня 2020 року. Компанія не встигла виконати роботи вчасно і чиновники Управління капітального будівництва тричі погодили перенесення строків здачі аж до 31 жовтня 2022 року. Також було трохи зменшено вартість робіт і в результаті фірмі заплатили 16,85 млн грн.

Попри те, що підрядник дуже сильно затягнув строки ремонту, міська рада звітувала про хід виконання робіт, як про здобуток. 

На наступний день після завершення дії договору, 1 листопада 2022 року, Управлінням капітального будівництва оголошено нову закупівлю по ремонту тієї ж будівлі, але вже за 32 млн грн. Підрядник теж той самий — ПП «Моноліт».

Зауважимо, що компанія «Моноліт»
належить Любові Резніковій з Одеси. Як ми вже згадували, саме цю фірму було залучено для будівництва дерев’яних корпусів згорілого табору «Вікторія». Під час пожежі загинуло троє дітей. 

Крім того, підприємство фігурує у кількох кримінальних провадженнях щодо розкрадання бюджетних коштів. Одна зі справ стосується розкрадань під час ремонту табору «Вікторія». В другій мова йде
про привласнення та ухиляння від сплати податків в розмірі 4,7 млн грн під час будівництва корпусу Інституту очних хвороб ім. В.П. Філатова. 

Родині Резнікових також належить канатна дорога біля одеського пляжу Відрада. Там подружжя орендує пляж, на якому неодноразово ставалися скандальні інциденти. Так, наприклад у 2019 році у той момент, коли представники департаменту комунальної
власності та депутати міськради почали демонтувати паркан, що перешкоджає доступу до моря, директор канатної дороги та орендар пляжу пан Резніков погрожував відкрити по людях вогонь з автомата.

2014 року директор канатної дороги Резніков особисто зіштовхнув журналістку одного з міських телеканалів у басейн з водою, за що так і не був покараний.