В ОК «Південь» попередили мешканців Одещини про ознаки підготовки росіян до чергового масованого удару

В ОК «Південь» попередили мешканців Одещини про ознаки підготовки росіян до чергового масованого удару

На цьому тижні Одещині, як і всій Україні, може загрожувати чергова масована ракетна атака російських терористів. Наразі є певні ознаки підготовки росіян до нового удару. Зокрема,
сьогодні, 28 листопада, у Чорному морі вперше за кілька днів з’явився ворожий ракетоносій.

Про це повідомила керівник прес-центру Сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає ІА «Юг.Today»..

«У Чорному морі з’явився
(вперше за тривалий час) ракетоносій на бойовому чергуванні. Це надводний носій, що несе вісім ракет типу «Калібр» на борту», – розповіла Наталія Гуменюк.

За її словами, це свідчить про те, що підготовка у рф проводилась, бо ж в їхніх пунктах базування також є ракетоносії.

Гуменюк зауважила, що у Чорному морі зберігається штормова погода, проте це не завадить здійснювати пуски. Вона закликала громадян реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Зазначимо, за
останні два тижні Україна зазнала наймасштабніших обстрілів за весь період повномасштабної війни. 15 листопада росія випустила по українських містах та селах близько ста ракет. 23 листопада українські сили ППО збили 51 з 70 крилатих ракет і п’ять дронів-камікадзе, які російські війська випустили по Україні.

Додамо, що на цих вихідних в Оперативному командуванні «Південь» також перерахували існуючі загрози для Одещини.

За
словами військових, Одеський регіон і сам обласний центр залишаються в пріоритетах ворога, незважаючи на просунення лінії фронту суттєво на схід після деокупації правобережжя.

Одещина має вихід до Чорного моря, де присутнє на бойовому чергуванні досить суттєве корабельне угруповання чорноморського флоту рашистів. Крім того, регіон досить системно піддається ракетно-дроновим атакам. Повітряні безпілотники з моря проводять розвідку та намагаються викривати обстановку, в тому числі і
вишукуючи системи протиповітряної оборони.

Протидесантна оборона узбережжя, організована з перших днів повномасштабного вторгнення, лишається актуальною і сьогодні, незважаючи на малу імовірність ворожої висадки. Водночас не виключається проведення диверсійно-розвідувальної роботи і з використанням водолазних груп противника.

Сили та засоби оборони Одещини зосереджені та організовані для забезпечення безпеки. В тому числі із проведенням бойових і навчальних заходів для підтримання
готовності і реагування на виклики та загрози. Таким чином, час від часу дії Сил оборони можуть супроводжуватися звуками бойової роботи, вибухами та пострілами.

«Пам’ятаємо, що поки в країні триває війна, треба бути уважними й пильними, довіряти Силам оборони України, але дбати про власну безпеку та безпеку близьких. У випадку загрози населення регіону оперативно сповіщається про необхідність переходу в укриття. В інших випадках, коли триває повсякденна робота, ми не
сповіщаємо про її час, місце і результати. Оскільки діяльність підрозділів Сил оборони не підлягає висвітленню, щоб не орієнтувати ворога.

Просимо і вас ставитися до системи охорони та оборони регіону з розумінням, не поширювати фото, відео і текстову інформацію про таку діяльність. В доцільних і необхідних обсягах ми оперативно інформуємо громадськість про активність ворога, протидію їй Сил оборони та наслідки атак», – звернулися до мешканців Одеської області наші захисники.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ілюстративне

Схожі новини