Вбивці екс-депутата Одеської облради збільшили строк у в’язниці

Вбивці екс-депутата Одеської облради збільшили строк у в'язниці «фото»

Новини У регіоні
Вбивці екс-депутата Одеської облради збільшили строк у в’язниці

29 Вересня 2022, 21:15

Шість років тому росіянин підірвав дві гранати та вбив колишнього депутата. Крім того, у вирок вбивці зарахували і напад на голову Союзу армян у Запоріжжі. А також те, що він намагався втекти за кордон з підробленим паспортом громадянина України. Зараз йому збільшили вирок на 3 роки.

Про це кореспондент
Української Служби Інформації дізнався із судового реєстру.

Вбивство сталося у березні 2016 року. Росіянин Олександр Шеляєв зі спільниками приїхав зі зброєю та двома бойовими гранатами
Ф-1 до Біляївці Одеської області. Вони оселилися у будиночку бази відпочинку «Пристань», територія якої знаходиться поруч з будинком жертви.

4 доби кілери слідкували за охороною будинку, а коли екс-депутат Одеської облради Микола Атаманюк повернувся — Шеляєв вистрілив в нього 7 разів з рушниці, а потім кинув гранати на територію допомовладіння, це призвело до вибуху. Микола Атаманюк загинув.

Виконавцю вдалося ховатися від правосуддя майже рік, за цей час він скоїв
напад на голову Союзу армян у Запоріжжі, але жертву закрив собою охоронець. Після цього кілер намагався втекти за кордон, але йому не вдалось.

У лютому 2022 року Запорізький суд приговорив Шеляєва до 12 років за вбивство одеського екс-депутата, напад у Запоріжжі та підробку документів, також він заплатив понад 26 тисяч гривень за матеріальні збитки і 100 тисяч за моральні. Але у вересні цього року прокурору вдалося виграти апеляцію у Дніпрі. За умисне вбивство та підробку документів
чоловік проведе у в’язниці 15 років.

Раніше на USIonline.com —

В Одесі винесли вирок росіянину, який готував вбивство відомого активіста: подробиці

Читайте нас у
Facebook, Telegram та Instagram, дивіться на Youtube.