Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 7 жовтня

В Одеській області ніч з 6 на 7 жовтня минула менш тривожно, ніж попередня, однак увечері наш регіон знову було атаковано ворожими дронами-камікадзе. Дякуючи силам
протиповітряної оборони  три іранських ударних БпЛА «Shahed-136» було збито на Одещині над морем під час вечірньої повітряної тривоги. Про це сьогодні, 7 жовтня, розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

За даними Оперативного
командування «Південь», у Чорному морі дванадцять кораблів ворожого флоту маневрують поблизу узбережжя Криму. Як і раніше, напоготові до застосування три надводних і два підводних носії «Калібрів». Тридцять дві ракети являють собою загрозу всім регіонам України.

В ОК «Південь» також відзвітували про успіхи на Південному напрямку фронту за минулу добу.

Так, авіацією Збройних Сил України нанесено сім ударів, зокрема по опорних пунктах, районах зосередження сил та засобів противника в
Бериславському районі, по ворожих силах протиповітряної оборони – в Каховському. Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 347 вогневих завдань.

Підтверджені втрати противника складають 105 рашистів, вісім танків, вісімнадцять крупнокаліберних гаубиць «Мста-С» та «Мста-Б», самохідна гармата «Піон», ще одна гармата-гаубиця 152-го калібру, чотири міномети, п’ятнадцять одиниць авто-бронетехніки, три склади з боєприпасами в Баштанському та Бериславському районах. Ще  шість одиниць
ворожої техніки, серед яких танки, бойова броньована машина, гаубиця та станція радіоелектронної боротьби, суттєво пошкоджені.

«Враховуючи тяжіння росіян до сакральних дат, сьогодні, 7 жовтня, в ювілей свого диктатора цілком імовірно вони  можуть влаштувати масовані атаки по регіонах України. Тож не нехтуйте сигналами повітряної тривоги та власною безпекою. Будьте пильні і обережні, свідомі та уважні», – застерегли військові.

Підготувала
Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ілюстративне

Схожі новини