Пожежа в «Токіо Стар» в Одесі: суд відмовився продовжити запобіжний захід власнику готелю

Вадим Чорний вважає, що готель міг підпалити якийсь російський терорист.

В Одесі в ніч на 17 серпня 2019 року під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули 9 осіб / фото УНІАН

В Одесі в ніч на 17 серпня 2019 року під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули 9 осіб / фото УНІАН

Київський районний суд Одеси відмовився продовжити запобіжний захід власнику готелю «Токіо Стар» Вадиму Чорному, в якому в серпні минулого року загинули 9 осіб. Як передає кореспондент УНІАН, про це Чорний повідомив в соціальних мережах.

«Суд відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу. Спочатку — СІЗО, потім цілодобовий домашній арешт, потім нічний домашній арешт. Тепер суд відмовив прокуратурі навіть у ввічливому і незначному «особисте зобов’язання», — зазначає Чорний.

Він стверджує, що, згідно з експертизою, в готелі були відсутні порушення пожежної безпеки, які могли призвести до пожежі. Крім того, за його словами, є докази того, що готель підпалили, зокрема, це зробив якийсь російський терорист.

«Є безумовні сліди підпалу, встановлені експертизою. Є російський терорист, якого високоінтелектуальні прокурори випустили з України, і зараз більше всього бояться піти через це під суд. І суд зовсім не хоче прикривати прокуратуру за «військовою справою», — заявив Чорний.

Читайте такожПожежа в «Токіо Стар». Як готель у трамвайному депо перетворився для постояльців на смертельну пастку

Він вважає, що передбачуваний винуватець вже виїхав в Росію. Нібито є підтвердження (відеозапис) того, що, коли почалася пожежа, цей чоловік зайшов у свій готельний номер, який розташовувався навпроти пральні. В останній, за даними слідства, почалося загоряння.

Як припускає Чорний, після вчинення підпалу зловмисник міг вистрибнути з вікна пральні, потім повернувся у свій номер, забрав рюкзак з речами і втік.

Як повідомляв УНІАН, 15 жовтня Київський районний суд Одеси продовжив арешт і визначив заставу в розмірі понад 53 млн грн власникові готелю «Токіо Стар» Чорному.

Довідка. В Одесі в ніч на 17 серпня 2019 року під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули 9 осіб. У їх числі – жителі Одеської області (юнак, 2002 р. н. і дівчина, 2001 р.), двоє киян (чоловік, 1995 р. н. і жінка, 1996 р.), також – 58-річний житель Дніпропетровської області, харків’янин, 1984 р. н., і 73-річна громадянка Австралії. Крім того, мешканка Сум і її 10-річна донька.

У жовтні Приморський райсуд Одеси зобов’язав правоохоронців розслідувати обставини загибелі цієї дитини. Відповідний позов подав активіст Микола Коваль, який передбачає, що батько дівчинки міг врятувати дружину і дочку, але з незрозумілої причини не зробив цього.

Власник готелю Вадим Чорний і старший адміністратор Ірина Паровик, у якої двоє малолітніх дітей, були заарештовані і поміщені в СІЗО. Співвласнику готелю та головному інженеру заочно повідомлено про підозру. Також в числі підозрюваних 30-річна жінка, яка чергувала в готелі в ніч пожежі.

Всім фігурантам інкримінують порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 270 КК України).

11 жовтня суд відпустив із СІЗО Паровик під нічний домашній арешт.

27 листопада Одеський апеляційний суд відпустив Чорного під домашній арешт.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter