Стало відомо, скільки зерна на європейський ринок планує постачати «Нібулон» через Ізмаїл

Генеральний директор компанії «Нібулон» Андрій Вадатурський на П’ятому німецько-українського бізнес-форумі, який відбувся 24 жовтня у Берліні, розповів про будівництво дунайського зернового терміналу в Ізмаїлі.

Про це повідомляє інформагенція «Юг.Today» з посиланням на інформацію прес-служби
компанії.

Захід, на якому обговорювалася роль бізнесу у післявоєнній відбудові України, відкрили прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та
федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц.

У своїй презентації Андрій Вадатурський розповів про високі результати «Нібулону» напередодні війни як провідного постачальника ефективних логістичних рішень для українських аграріїв і пояснив, як зараз компанія швидко адаптується до несприятливих умов ведення бізнесу, викликаних війною.

Як відомо, тимчасова окупація частини півдня України заблокувала доступ до експортного маршруту «Нібулона» через Миколаївський морський порт, з якого до 24
лютого здійснювалося 30% загального експорту України.

Щоб показати як компанія сприяє розвитку нових транспортних маршрутів, Андрій Вадатурський навів приклад дунайського зернового терміналу в Ізмаїлі. Будівництво цього терміналу компанія розпочала в червні цього року. Перший етап був закінчений уже у вересні.

Як повідомив генеральний директор компанії, після повного завершення будівництва ізмаїльський термінал постачатиме на європейський ринок до 300 тисяч тонн зерна на місяць.

«Він (дунайський зерновий термінал – Прим. ред.) відіграватиме життєво важливу роль у забезпеченні ліквідності українських фермерів поза межами тимчасової зернової угоди, укладеної за посередництва ООН щодо експорту зерна через Чорне море», – впевнений Андрій Вадатурський.

У панельній дискусії Андрій Вадатурський підкреслив важливу роль приватного сектора України у відбудові економіки. Він також зазначив, що в короткостроковій перспективі українським приватним компаніям терміново потрібна підтримка, щоб допомогти їм вистояти під час війни. Ця підтримка має включати
розширення доступу до фінансування, технологій та обладнання, а також покращення експортної логістики.

Фото компанії “Нібулон”, головна світлина – ілюстративна