Хоч невеличкий об’єкт, але приємно: у Вилковому відновили важливий для мешканців Кілімбейки перевантажувальний причал (фото)

Хоч невеличкий об’єкт, але приємно: у Вилковому відновили важливий для мешканців Кілімбейки перевантажувальний причал (фото)

Вчора, 12 жовтня, у місті Вилкове Ізмаїльського району завершилося повне відновленню зовсім прогнилого причалу на Білгородському каналі по правій стороні.
Саме сюди пришвартовують човни місцеві мешканці, якими перевозять свої врожаї винограду, фруктів, полуниці з островів, де мають городи, великі поклажі з харчами з магазинів. Про це журналісту інформаційної агенції  «Юг. Today» розповів голова Вилківської громади Матвій Іванов.

Цим доволі невеличким дерев’яним об’єктом, проміжним перевантажувальним причалом активно
користуються жителі восьми вулиць старої турецької частини Вилкового, яку тут називають Кілімбейкою.

«Наразі в Білгородському каналі дуже низький рівень води. Тому містяни вивантажують харчі та городину зі своїх човнів на причал, звідки на тачках все завозиться до їхніх осель. Звісно, цей
дерев’яний об’єкт слід було відремонтувати, бо ж по факту його вже не було внаслідок повної руйнації.

До цього мешканцям Вилкового доводилося самостійно перетаскувати ящики та сумки з човна до берегової лінії. Та й нормально пришвартуватися човен не мав можливості. Звичайно, такий незадовільний стан причалу створював великі труднощі для людей. Можливо, відремонтовано й невеличкий об’єкт, але все одно для містян це приємність у воєнний час», – зазначив Матвій Іванов.

Нагадаємо, що протягом двох місяців поточного року, станом на п’яте жовтня, в місті Вилкове відремонтовано 2,4 км дерев’яних тротуарів – кладок. 

Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – Вилківська міська рада

Схожі новини