В Бессарабії на трасі Одеса-Рені з’явилась нова аварійно-небезпечна ділянка – що кажуть мешканці та поліція

На трасі Одеса-Рені при виїзді з села Саф’яни Ізмаїльського району у водіїв виникла велика проблема з виїздом з населеного пункту. Фури, які перебувають на майданчику для відстою великовантажного транспорту та біля нього в очікуванні своєї черги до порту, забили всі узбіччя міжнародної траси, що проходять вздовж села. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на повідомлення місцевих жителів в соцмережах.

Жителі Саф’ян жаліються – кожен день,
виїхати на трасу з села, тепер як виклик.

Нагадаємо, після початку російської агресії і блокування українських портів, на півдні Одещини були створені майданчики (стоянки), що використовуються для тимчасового відстою вантажного транспорту, який перевозить агропродукцію до річкових портів Бессарабії. У зв’язку з цим на дорогах півдня регіону виник справжній транспортний колапс.

Раніше ми писали про скупчення фур в Ренійській громаді, які перешкоджають нормальному руху автотранспорту
на міжнародній трасі (також на під’їзду до порту), а тепер схожа ситуація відбувається і на території Саф’янівської ОТГ.

“Спочатку, ти просто намагаєшся добратися до дороги, а потім витягаєш носа, з надією, що нічого не несеться. Але, як правило, несеться з обох сторін. А вантажівки
зайняли всі місця, які можна, навіть “карман” та поворот і видимість тупо нульова”, – бідкаються мешканці Саф’ян, яким щодня потрібно виїздити по справах до Ізмаїлу або Одеси.

Фури суттєво обмежують оглядовість на цій ділянці дороги – це підтверджують всі місцеві водії, з якими нам довелось поспілкуватись, серед яких були і співробітники поліції.

Справа в тому, що місць на стоянці не вистачає, тому водіям вантажівок нічого не залишається, як паркуватися за межами майданчику – на
узбіччях, біля зупинки (на перехресті), вздовж дороги і скрізь, де тільки знаходять вільне місце.

За правопорядок на цій частині траси відповідає Ізмаїльський відділ поліції. Чергування там має проводитись групою реагування саме райвідділу – патрульна поліція міста Ізмаїлу не контролює дану ділянку.

Як вдалося з’ясувати “Бессарабії INFORM”, незважаючи на те, що проблема дійсно існує і що вона насправді представляє собою вкрай серйозну небезпеку для дорожнього руху, до поліції досі
ніхто з мешканців громади не звертався. Про це нам повідомили в прес-службі Ізмаїльського РВП.

В райвідділі рекомендують громадянам: коли виникають проблеми на дорогах – звертайтеся для їх вирішення із письмовою заявою до Ізмаїльського РВП або дзвоніть на 102 (якщо виникають екстрені випадки). Тільки тоді можно очікувати на ефективний фідбек, тому що без відповідних “сигналів” поліція не буде мати обґрунтування “виділяти” цю зону відповідальності з-поміж інших.

“Такі ситуації на
дорогах були непередбачувані і відбуваються у зв’язку із ситуацією у нашій країні, тому вони до кінця не врегульовані. Ми намагаємось вирішувати ці проблеми по мірі їх надходження. Ці відстійники для фур створювалися місцевою владою, поліція їх не контролює, там немає стаціонарного посту. Звісно, ми намагаємось приділяти підвищену увагу місцям, де є скупчення транспорту, але у зв’язку з їх великою кількістю ми фізично не можемо з ними всіма впоратися. До дих пір, поки проблему ніхто офіційно не
озвучив – її по факту не існує. Тому нехай громадяни звертаються до нас, а ми будемо реагувати, допомагати і регулювати рух на цій ділянці”, – коментує керівниця пресслужби Ізмаїльського райвідділу поліції Наталя Старцева.

Одним із дієвих способів вирішення цього проблемного питання може стати звернення місцевої влади до керівництва Ізмаїльського відділу поліції з проханням, щоби хоча б у світлу пору доби (чи хоча б під час пікових годин) на цій аварійно-небезпечній ділянці був
присутній екіпаж поліції, який би забезпечував регулювання руху транспорту і наводив би порядок на цьому перехресті. Бо якщо і далі так буде – жертв не уникнути.

Слід зазначити, що міжнародна траса Одеса-Рені останнім часом стала чи не найнебезпечнішою дорогою України. Щодня на ній трапляються аварії, часто – із жертвами або травмованими.

В Бессарабії
на трасі Одеса-Рені з'явилась нова аварійно-небезпечна ділянка - що кажуть місцеві мешканці та поліція

В Бессарабії на трасі Одеса-Рені з'явилась нова аварійно-небезпечна ділянка - що кажуть місцеві мешканці та поліція