Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 4 жовтня

В Одеській області ніч з 3  на 4 жовтня минула під сигнали повітряної тривоги, але, на щастя, обійшлось без обстрілів. Загроза атак з боку ворога крилатими ракетами та дронами-камікадзе для Одещини залишається дуже високою. Противник, як і раніше, намагається активізувати повітряну розвідку. Про це
сьогодні, 4 жовтня, повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

За даними Оперативного командування «Південь», Чорне море після шторму має підвищене хвилювання, тому мінна небезпека посилена. Дев’ять кораблів ворожого флоту продовжують
укриватися біля Кримського узбережжя. Напоготові п’ять ракетоносіїв, споряджені 32-ма «Калібрами».

Функціонування зернових коридорів під гарантіями ООН і Туреччини відбувається згідно графіку: вийшло з портів Одеського регіону дев’ять суден, зайшло – шість.

Речник ОВА Сергій Братчук, в свою чергу, зазначив, що останнім часом знову почало поставати питання Придністров’я. Братчук запевнив, що другого фронту з цього напрямку не буде. В Оперативному  командуванні відмітили, що на
території Придністровського регіону (Молдова) ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Підрозділи ОГРВ і збройних формувань самопроголошеної республіки несуть службу в посиленому режимі.

В ОК «Південь» також відзвітували про успіхи на Південному напрямку фронту за минулу добу.

Так, авіацією Збройних Сил України нанесено дев’ять ударів по ворожих позиціях та об’єктах.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 290 вогневих завдання, за результатами яких отримано
підтвердження про знищення 87 рашистів і понад шість десятків одиниць техніки. Затрофеєні два танки та одна бойова машина піхоти.

Не стрілятиме більше по українцям 31 ворожий танк, не підуть в наступ ще 27 одиниць іншої авто-бронетехніки. Знищено реактивну систему залпового вогню «Ураган» та транспортно-заряджальну машину до неї, мінометний комплекс «Сані» 120-го калібру.

«Загроза ракетних ударів, дронів-камікадзе та обстрілів в зонах досяжності ворожою зброєю
залишається надзвичайно актуальною.

Дотримуйтесь норм та правил безпеки, не нехтуйте попередженням про повітряну тривогу, ретельно перевіряйте інформацію, щоб не ставати жертвами фейкових вкидів, не поширюйте дані, що може зорієнтувати ворога в протидії силам оборони. Залиште рашистам можливість не мати шансів на успіх», – наголосили військові.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото- ілюстративне

Схожі новини