Енергетики продовжують перемикати заживлення Одеси за резервними схемами

08 грудня 2022 р. 11:14

Енергетики продовжують перемикати заживлення Одеси за резервними схемами

Енергетики продовжують перемикати заживлення Одеси за резервними схемами

(Фото: 24 канал)

Аварійно-відновлювальні роботи щодо відновлення електропостачання в Київській та Одеській областях, а одеситів забезпечують
електроенергією за резервними схемами.

Про це повідомила Національна енергетична компанія «Укренерго».

Станом на 11:00 для обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. Втім вже зранку в кількох областях перевищено ліміти споживання і  застосовано режим аварійних відключень.

Ситуацію ускладнюють погодні умови: в багатьох регіонах на заході країни мороз, дощ зі снігом та сильні пориви вітру спричиняють обледеніння проводів та їх пошкодження. 

Наразі
найскладніша ситуація зберігається в східному регіоні – ввечері ворог знову піддав масованому артилерійському обстрілу кілька районів. 

Між тим одеський муніципалітет повідомив, що міські бювети, яки зупинилися через блекаут, запрацювали усі крім двох — у Старобазарному сквері та на 411 батареї. 

Втім міський
електротранспорт на маршрути 8 грудня все ж не вийшов.

Щодо постачання електроенергії в Одеській області взагалі, то компанія ДТЕК Одеські електромережі
повідомила про дію режиму екстрених вимкнень в регіоні. 

   Ввечері голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко запевнив, що світло в Одесі увімкнуть на добу безперервно щоб прогріти місто, а зранку директор департаменту житлово-комунального господарства й енергоефективності Антон Шалигайло повідомив, що електроенергія в мережі є,але можливі перенавантаження, що небезпечно для побутових електроприладів. Також зафіксовані пожежі в щитових.

Ввечері 7 грудня ДТЕК Одеські електромережі повідомив, що вночі дасть напругу в мережі Одеси втім зазначили, що ситуація в енергосистемі лишається надзвичайно складною. Тому в Одесі та області можливі екстрені відключення світла. 

Взагалі, за даними ДТЕК Одеські електромережі, наразі всі відключення для населення можна поділити на два типи: аварійні та стабілізаційні.

Аварійні відключення відбуваються, коли виходять з ладу елементи енергетичної
інфраструктури.

Стабілізаційні ж відключення відбуваються для балансування роботи енергосистеми. Їх ініціює НЕК Укренерго, коли обсяг генерації стає меншим, за обсяг споживання, або інфраструктура настільки пошкоджена, що не може передавати споживачам необхідну потужність. Тому поки триває ремонт енергооб’єктів – постачання світла клієнтам необхідно тимчасово обмежувати.

При стабілізаційних відключеннях ситуація більш прогнозована, тому є можливість скласти орієнтовний погодинний
графік відключення. 

7 грудня Міський електротранспорт в Одесі другий день поспіль не вийшов на маршрути через відсутність електропостачання. 

Зранку 6 грудня компанія ДТЕК Одеські електромережі повідомила, що через російські терористичні атаки наразі в Одеській області відбуваються аварійні відключення світла.

За даними одеської мерії, через брак електроенергії 5 грудня не ходив електротранспорт. 

Енергетична інфраструктура Одеської області була вчергове пошкоджена в результаті масованого ракетного удару з боку ворожої російської армії 5 грудня.

Автор: Кирило Бойко