У селі Ізмаїльського району відкрили пам’ятний знак на честь полеглого на Херсонщині земляка

У селі Ізмаїльщини відкрили пам’ятний знак на честь полеглого на Херсонщині випускника місцевої школи

Вчора, 19 грудня, на День Святого Миколая в селі Ліски Кілійської громади на фасаді місцевої школи відкрили пам’ятну дошку бійцю Збройних Сил України, 48-річному місцевому мешканцю
Олександру Зєлькову, якого у липні поточного року була важко поранено на Херсонщині. П’ятого липня від отриманих поранень захисник України помер у військовому шпиталі. 

Про це повідомляє інформаційна агенція  «Юг.Today» з посиланням на офіційну групу в Фейсбуці
126 окремої бригади територіальної оборони Одеси.

Згідно даних пам’ятного знака, Олександр Олексійович народився 25 лютого 1974 року в селі Ліски колишнього Кілійського району. Тут закінчив місцеву школу. З початком повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави встав на захист півдня України. Але в липні загинув в бою на Херсонщині. Вже в середині липня його поховали в рідному селі.

«Випускник
школи в Лісках та батько одного з учнів поклав своє життя за чисті дитячі мрії. Кожна дитина України покликана бути щасливою і вільно реалізувати себе у цивілізованому світі. Тому наші воїни не шкодують своїх життів у боротьбі проти темної і здичавілої орди.

Відкриття пам’ятної дошки в День Святого Миколая нагадало всім, головну мету нашого спротиву – майбутнє всіх дітей України», – написали воїни на згадку про полеглого Героя з Кілійщини.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ

Схожі новини